Uydu Haberleri

Starlink uyduları Bitlis semalarında böyle görüntülendi!

Elon Musk'ın Starlink uydularının geçişi Adilcevaz semalarında görüntülendi. Cep telefonu ile çekilen görüntülerde gökyüzünde tek sıra halde giden uydular vatandaşları heyecanlandırdı.

Haber 27-03-2024 01:00

Bakan Kacır tarih vererek duyurdu: Türksat 6A uydusu uzaya çıkacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin yerli ve milli uydusu Türksat 6A'nın 8 Temmuz haftasında uzaya gönderilmek üzere hazırlandığını duyurdu.

Finans 23-03-2024 11:23

Dünyanın en sıra dışı uzay araçlarından! Aynı zamanda bir ilk: Proje başkanı, o detayı Bizi hayrete düşürdü diyerek paylaştı

Japon bilim insanları, dünyanın en sıra dışı uzay araçlarından birini, keresteden yapılmış küçük bir uydu geliştirdi. Japonya tarafından fırlatılacak olan dünyanın ilk ahşap uydusu aynı zamanda da çevre dostu. LignoSat sondası, zararlı alüminyum parçacıklarıyla mücadele etmek için tasarlandı. Yani uydu, uzay kirliliğiyle mücadele için de önemli bir adım olacak. Proje başkanı Koji Murata, "Ahşabın bu koşullara dayanma kabiliyeti bizi hayrete düşürdü" dedi.

Haber 18-02-2024 14:59

Kim Jong-un gözünü Beyaz Saray'a dikti, fotoğraflar eline geçti! Casus uydu iddiası: Nükleer saldırı kapasiteli

Yeryüzü çeşitli dertlerle boğuşurken Kuzey Kore geçtiğimiz hafta uzaya casus uydu fırlattı. "Malligyong-1" adlı uydudan ABD'de tedirginlik yaratan haberler geldi. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un gözü Beyaz Saray ve Pentagon'un üzerinde; üstelik ABD donanmasına ait nükleer saldırı kapasiteli gemilerin fotoğrafları da eline geçti. İddialar dünya gündemine bomba gibi düştü!

Haber 28-11-2023 12:17

Kuzey Kore casus uydu fırlattı, ortalık karıştı! ABD'den jet açıklama: 'Gerekli tedbirler alınacak'

Başarısız casus uydu girişimleri sonrasında Kuzey Kore, dün güneye doğru casus uydu taşıyan bir roket fırlattı. Yapılan açıklamada uydunun başarıyla yörüngeye yerleştiği bildirildi. Kuzey Kore'nin hamlesi ABD ve Güney Kore'de paniğe yol açtı. Gelen açıklamalarda bölgedeki halkın güvenliği için gerekli tedbirlerin alınacağı belirtildi.

Haber 22-11-2023 09:48

Çin, şimdi de uzaktan algılama özellikli gemi takip uydularını fırlattı!

Çin, gemilerin seyir takibi için kullanılan uzaktan algılama özellikli "HEAD-3" uydularını uzaya gönderdi. Uyduların, fırlatışın ardından planlanan yörünge konumuna yerleştiği öğrenildi.

Haber 14-08-2023 18:18

Çin uzaya fırlattı! Adı: LSAR-4 01... Önemli rol oynayacak

Çin, afet izleme, önleme ve yardım çalışmalarında kullanmak üzere uzaktan algılama özellikli yer gözlem uydusunu uzaya yolladı. Uydunun, Çin'in afet izleme sisteminin geliştirilmesine önemli rol oynayacağı bildirildi.

Haber 14-08-2023 10:13

Starlink uydularının geçişi Isparta semalarında göründü

Amerikan roket, uydu ve uzay mekiği üreticisi SpaceX'in uzaya gönderdiği Starlink uydularının geçişi Isparta'dan gözlendi.

Yurthaber 17-07-2023 07:24

ABD'li askeri yetkiliden zehir zemberek sözler: Bu gece savaşmaya hazırız

ABD-Rusya-Çin üçgeninde uzay çalışmaları çerçevesinde artan tansiyon dünya basınına bomba gibi düşen bir açıklamayla yankı buldu. Bir ABD'li general Rusya ve Çin'in oluşturduğu tehdit hakkında "uzay çatışmalarına hazırlanmaktan başka seçenek kalmadı" dedi.

Haber 29-05-2023 17:43

SON DAKİKA | Yerli ve milli ilk gözlem uydusu İMECE uzaya fırlatıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkemizin tarihi anlarına şahitlik ediyoruz

Türkiye'nin yerli ve milli ilk gözlem uydusu İMECE, bugün uzaya fırlatıldı. Dün, uçuşa 27 saniye kala ertelenen İMECE'ye Türkiye'den 3 uydu daha eşlik ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan törene video mesajla katılarak "Deprem afetiyle sarsıldığımız zor bir dönemde uzayda ülkemizin tarihi anlarına şahitlik ediyoruz" dedi. Bakan Varank, uydunun yörüngesine yerleştiğini ve ilk sinyalin alındığını belirtti.

Haber 15-04-2023 09:48

Kars'ta uydu vericisi takılan 7 kurdun yaşamı araştırılıyor

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde KuzeyDoğa Derneği ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün yürüttüğü çalışma kapsamında uydu vericisi takılan 7 kurdun yaşamı araştırılıyor.

Yurthaber 07-03-2023 13:52

Depremin yarattığı yıkımın boyutunu Çin uyduları görüntüledi! Yerle bir olan binalar tek tek gösterildi

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen depremler 10 ili de doğrudan etkiledi. Deprem bölgelerinde binlerce bina yerle bir olurken China Space News adlı sektör gazetesine göre Çin, Türkiye'deki depremin vurduğu bölgelerin görüntülerini yakalamak için birkaç uydu konuşlandırdı. Çin uydusu tarafından havadan çekilen deprem görüntüleri tüyleri diken diken etti.

Trend 20-02-2023 09:10

Starlink ne demek? Starlink uydusu nedir, ne işe yarar?

Starlink uydusunun ne olduğu ve ne işe yaradığı araştırılıyor. Elon Musk Starlink Uydusu Türkiye için, ''Starlink henüz Türk hükümeti tarafından onaylanmadı. SpaceX onaylanır onaylanmaz gönderebiliriz.'' demişti. Peki Starlink ne demek? Starlink uydusu nedir, ne işe yarar? İşte detaylar...

Haber 09-02-2023 15:06

Felaketin boyutu uzaydan görüntülendi! İşte depremin yarattığı hasar

Yüzyılın felaketinin yaşandığı 10 ili etkileyen depremler sonrası tüm Türkiye tek yürek oldu. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uydu Haberleşme ve Uzaktan Algılama Merkezi (UHUZAM) ise depremlerin yol açtığı yıkımı, uydu aracılığıyla uzaydan görüntüledi. Adana, Osmaniye illeri ile Hatay'ın Kırıkhan, Kahramanmaraş'ın Türkoğlu, Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerine ait görüntülerde depremin yarattığı hasar kuşbakışı olarak görüntüleniyor.

Haber 09-02-2023 12:45

Kahramanmaraş dümdüz oldu! 7,7 ve 7,6'lık deprem sonrası yıkım uydudan görüntülendi

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem sonrası kent adeta savaşa alanına dönerken; ABD merkezli uzay teknolojileri şirketi Maxar, iki deprem sonrasındaki yıkımı gösteren uydu görüntülerini paylaştı. Söz konusu görüntüler, yaşanan felaketin boyutunu gözler önüne serdi.

Haber 08-02-2023 08:24

Çarpışmanın eşiğinden dönüldü! Dünya yörüngesinde endişe yaratan olay...

Alçak Dünya yörüngesinde yaşanan endişe verici olayda, iki hurdaya çıkartılmış uzay nesnesinin (bir roket gövdesi ve casus uydu) birbiriyle çarpışması kıl payı atlatıldı. Uzay çöpleri az kalsın birbirlerine çarpacaktı ancak inanılmaz derecede küçük bir farkla birbirlerini ıskaladılar. Eğer çarpışsaydılar binlerce parça tehlikeli uzay enkazı oluşturmaya sebep olabilirlerdi.

Haber 04-02-2023 11:30

Çin başardı! Tek seferde tam 14 tane

Uzay çalışmaları hız kazanan Çin'in tek fırlatışta 14 uyduyu uzaya gönderdiği bildirildi. Long March (Uzun Yürüyüş) 2D roketiyle fırlatılan uyduların arasında yer gözlem uyduları Çilu-2 ve Çilu-3'ün de olduğu söyleniyor. Long March roketleriyle icra edilen 462'nci başarılı taşıma görevi olduğu belirtilen görev sonrası Çin'in bir sonraki adımı beklenmeye başlandı.

Haber 16-01-2023 09:34

İngiltere'den yörüngeye ilk uydu gönderme girişimi başarısız oldu

İngiltere'den ilk kez gerçekleştirilen yörüngeye uydu gönderme denemesi başarısızlıkla sonuçlandı. Roketin yörüngeye ilerlediği, ancak bu sırada sorun meydana geldiği bildirildi. Uçağın ise sorunsuz bir şekilde geri döndüğü belirtildi.

Haber 11-01-2023 09:03

2 bin 500 kiloluk NASA uydusu ERBS için endişeli bekleyiş! Bazı parçalarının Dünya'ya düşebileceği belirtiliyor

NASA'nın radyasyon uydusu ERBS'nin Dünya atmosferine girmesi bekleniyor. 1984'te uzaya fırlatılan ve 2005'te görevini tamamlayan uydunun büyük kısmının atmosferde yanacağı düşünülse de yine de endişeli bir bekleyiş yaşanıyor. Yıllar boyu atmosferdeki değişimleri gözlemleyip ölçümler yapan 2 bin 500 kiloluk uydunun bazı parçalarının Dünya'ya düşebileceği kaydediliyor.

Haber 09-01-2023 13:39

iPhone 14'teki özellik Android telefonlara da gelecek! Telefon çekmese de iletişim kurulabilecek

Apple, iPhone 14 ailesiyle uydu bağlantısı özelliğini sundu. Apple'ın "Uydu ile Acil SOS özelliği" dediği bu özellik, kapsama alanı dışındayken acil servise kısa mesaj göndermeyi sağlıyor. Böylece telefonun çekmediği veya Wi-Fi ve hücresel bağlantının olmadığı yerlerde iletişime geçilebiliyor. Bu özellik, şimdi Android üreticilerini de harekete geçirdi. Kurulan yeni bir ortaklık sayesinde bu yılın sonuna doğru üst model Android telefonlara da uydu bağlantısı özelliği getirilecek.

Haber 06-01-2023 11:58

Anlaşma sağlandı! Avrupa Birliği'nden yeni uydu sistemi geliyor

Avrupa Birliği'nin (AB) güvenli ve sağlam bir iletişim altyapısı oluşturmasını sağlamak amacıyla yeni bir uydu sistemi kurması için AB kurumları arasında anlaşma sağlandı. Öngörülenlere göre, AB "IRIS" adlı bir uydu sistemi kuracak. IRIS'in kuzey-güney yörüngesiyle tüm Avrupa'nın yanı sıra Afrika'nın tamamını da kapsaması planlanıyor.

Haber 18-11-2022 16:38

Türksat uydu ayarlama (anten ayarları): Türksat 4A uydu ekleme anten ayarları ile kanal ayarlama nasıl yapılır?

Bazen ise bir kanal silindiği uydu alıcısındaki kanal listesinden silindiği ya da frekans değiştirdiği için uydu kurulumu ya da uydu kanal arama yapmak durumunda kalabiliyoruz. Sinyal yok hatası ile izlemek istediğimiz kanalında çekmediğini fark ettiğimizde, uydu ayarlama ile Türksat 4A kanal kurulumu yapılması gerekiyor. Türksat uydu frekans ayarları nasıl yapılır?

Haber 09-10-2022 10:40

Türkiye'nin birçok ilinden görüldü! Gökyüzüne bakan telefonuna sarıldı...

Elon Musk tarafından uzaya gönderilen Starlink İnternet Uyduları, bu akşam saatlerinde Türkiye'nin farklı illerinde görüldü. Gökyüzünde oluşan görüntüyü görenler ise telefonuna sarıldı.

Haber 25-09-2022 21:51

Apple'dan önce davrandı: İşte uydu iletişimi özelliğini tanıtan ilk telefon üreticisi!

Çinli Huawei, uydu bağlantısı konusunda Apple'dan erken davrandı. Huawei, uydu iletişimine olanak sağlayan yeni telefon serisi Mate 50'yi duyurdu. Buna göre Mate 50 serisi yeni nesil akıllı telefonlar, Çin'in küresel konumlama hizmeti sağlayan Beidou uydu ağına bağlanarak konum ve mesaj paylaşımı yapabilecek. Apple'ın ise bu akşam tanıtacağı iPhone 14 serisine bu özelliği eklemesi bekleniyor.

Haber 07-09-2022 10:37

Giderek güçlenen iddia: iPhone 14, deprem ve doğal afetlerde iletişimi kolaylaştıracak!

iPhone 14 uydu desteğiyle gelebilir! Bildiğiniz üzere son yıllarda artan deprem ve doğal afetler, uydu iletişimi aracılığıyla acil durum hizmetlerinin mutlaka bir akıllı telefonda olması gereken bir özellik haline getirdi. Son çıkan dedikodular, teknoloji devi Apple'ın da bu özelliğin peşinde olduğu yönünde. Öyle ki 7 Eylül'de tanıtılacak olan iPhone 14 serisinde uydu iletişimi ya da uydu bağlantısı özelliğinin yer alabileceği söylentisi giderek güçleniyor. Bu konuda yeni gelişmeler de var.

Haber 31-08-2022 12:51

Mavi yüzgeçli orkinoslar çiple uydudan takip ediliyor

Antalya'nın Kemer ilçesi açıklarında havuzlarda muhafaza altına alınan 13 orkinosa, vinçler yardımıyla çıkartıldıkları gemi güvertesinde etik kurallara uygun olarak çip takıldı - Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürü Serkan Erkan: - "Proje sayesinde orkinosun göç davranışını, üreme alanlarını, hangi dönemlerde nerede yumurta bıraktığını takip ediyoruz, kısacası bu balığın biyolojisini bilirsek bu canlıyı koruyabiliriz, bizim öncelikli hedefimiz bu canlıyı korumak"

Yurthaber 06-07-2022 12:03

SpaceX yine görevde! Falcon 9 roketini bu kez Alman keşif uydusu için havalandırdı

Elon Musk'ın üst yöneticisi olduğu ABD merkezli uzay taşımacılığı şirketi SpaceX, Falcon 9 roketini bu kez Alman uydusu için uzaya gönderdi. Şirket, Kaliforniya'dan Alman ordusunun ihtiyaçları için bir keşif uydusu fırlattı. Alman ordusu için Airbus tarafından geliştirilen SARah-1 uydusunun fırlatılışı SpaceX'in internet sitesinden yayınlandı.

Haber 19-06-2022 09:54

SON DAKİKA | Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! İMECE ve Türksat 6A, 2023'te uzaya fırlatılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türksat 5B Uydusu Hizmete Alma Töreni'nde son dakika açıklamalarında bulundu. Önümüzdeki sene 2 uydunun daha fırlatılacağını söyleyen Erdoğan Türk mühendislerce geliştirilen İMECE ile Türksat 6A'nın da fırlatılmasıyla uzaydaki uydu sayısının 10'a yükseleceğini belirtti. Erdoğan ayrıca, THY uçaklarında artık Türkiye Hava Yolları yazacağını da açıkladı.

Haber 14-06-2022 13:54

Türksat 5B uydusu hizmete alınıyor! Bakan Karaismailoğlu tarih verdi

Geçtiğimiz yıl aralık ayında uzaya fırlatılan Türksat 5B uydusu hizmete alınıyor. Açıklama Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'ndan geldi. Bakan Karaismailoğlu, salı günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı programda uydunun hizmete alınacağını açıkladı.

Haber 09-06-2022 11:08

Türkiye’nin ilk ticari uydusu Plan-S, SpaceX tarafından uzaya fırlatıldı

Türkiye’nin ilk ticari uydusu Plan-S, Florida'daki Cape Canaveral Uzay Kuvvetleri İstasyonundan SpaceX firmasının Transporter 5 görevi kapsamında Falcon-9 roketiyle uzaya fırlatıldı.

Haber 25-05-2022 22:09

Kalbe giden yol nereden geçer bilmiyoruz ama yeni iPhone'a giden yol uzaydan geçebilir! Gözler Apple'a çevrildi

Erkeğin kalbine giden yol midesinden geçer diye günlük hayatta yaygın bir söz vardır. Kalbe giden yol nereden geçer bilmiyoruz ancak ABD'li teknoloji devi Apple, çıkaracağı yeni iPhone ile müşterilerinin kalbini kazanmak için uzayı kullanabilir.

Haber 15-05-2022 17:21

Dünyada sadece 5 tane var! Göktürk-1 uydusu uzaydan çekti

Milli Savunma Bakanlığının (MSB) sosyal medya hesabından, deniz dolgusu üzerine yapılan Rize-Artvin Havalimanı'nın Göktürk-1 uydusu tarafından çekilen görüntüleri paylaşıldı. MSB'nin paylaşımında "Bugün açılışı gerçekleştirilen Rize-Artvin Havalimanı’na bir de uzaydan bakmak ister misiniz?" ifadelerine yer verildi.

Haber 14-05-2022 20:11

İzmit Körfezi turkuaza büründü! Uydu görüntüleri ortaya çıktı, TÜBİTAK harekete geçti

Avrupa Uzay Ajansı'na ait 'Sentinel-3' uydusunun çektiği İzmit Körfezi'nin yer aldığı görüntüler şaşkına çevirdi. Görüntülerde İzmit Körfezi'nin turkuaz renge büründüğü görüldü. Denizde meydana gelen renk değişimi nedeniyle TÜBİTAK harekete geçti. TÜBİTAK ekipleri İzmit Körfezi'nden numune aldı. Öte yandan denizdeki turkuaz renk, İstanbul'un Pendik ilçesi açıklarına kadar ulaştı.

Haber 06-05-2022 20:28

Almanya göndermişti! İlk görevinde İstanbul Boğazı'nı böyle mercek altına aldı: Çarpıcı klorofil detayı...

Almanya Uzay Ajansı DLR’nin 1 Nisan’da uzaya fırlattığı çevre uydusu EnMAP, ilk görevinde İstanbul Boğazı’nı görüntüledi. Görsellerden biri, "klorofil" detayı ile dikkat çekti. Alman bilim insanları ise ilk göreve ilişkin açıklama yaptı.

Haber 05-05-2022 12:06

Uzay yarışının dikkat çeken ismi Çin, uydularını fırlattı! Amaç ise...

Çin, Gaofın yer gözlem uydu ağının parçasını oluşturacak 5 adet JILIN-1 uydusunu uzaya gönderdi. Uydular, Doğu Çin Denizi'nde kurulan platformdan fırlatıldı. Uyduların arazi takibi, kent planlama ve afet izleme amaçlarına yönelik uzaktan algılama hizmetleri sağlaması amaçlanıyor.

Haber 01-05-2022 13:02

Uydu görüntülerine erişimin artması savaş algımızı nasıl değiştiriyor?

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali rekor düzeyde uydu görüntüleri kullanımıyla sonuçlandı. Bu görüntüler sahadaki gelişmelere dair benzersiz bir görüş sunuyor.

Haber 11-04-2022 21:56

Çin başardı: Yer gözlem uydusu Gaofın-3 03 fırlatıldı

Uzay çalışmaları ile adından söz ettiren Çin, yer gözlem uydusu "Gaofın-3 03"ü uzaya gönderdi. Uydu, Long March (Uzun Yürüyüş) 4C roketiyle ülkenin kuzeybatısındaki Ciuçüen Uydu Merkezi'nden fırlatıldı. "Gaofın-3 03"ün birçok alanda fayda sağlaması hedefleniyor.

Haber 07-04-2022 17:32

Elon Musk'tan çarpıcı Rusya açıklaması! Umarım bunu bir teste tabi tutmak zorunda kalmayız ama...

Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, bu kez verdiği bir röportaj ile gündem oldu. Son olarak Rusya lideri Putin'e yönelik düello çıkışıyla gündemi alt üst eden ünlü milyarder, röportajında ise pek çok konudan bahsetti. Özellikle de Rusya-Ukrayna savaşına değindi. Ukrayna'da günler önce Starlink uydu internet hizmetini aktifleştiren Musk, savaş konusunda oldukça çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Haber 28-03-2022 10:51

Üniversite öğrencilerinin NASA başarısı! Yarışmada uydu fırlatacaklar

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Uzay Kulübü öğrencileri tarafından hazırlanan uydu, NASA tarafından düzenlenen yarışmada gökyüzüne fırlatılacak. Amerikan Astronomi Topluluğu (AAS) ve Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) ile uzay ve havacılık teknoloji şirketi tarafından düzenlenen dünyanın en prestijli model uydu yarışması olan CanSat Competition’da Karadeniz Teknik Üniversitesi Uzay Kulübü öğrencileri finalde yer alacak.

Haber 25-03-2022 11:20

TRT 1 nasıl şifresiz izlenir? TRT 1 uydu ve frekans bilgileri nasıl güncellenir? Biss Key ayarı nasıl yapılır?

TRT 1 nasıl şifresiz izlenir? sorusunun yanıtı dün oynanan Portekiz - Türkiye maçının ardından vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. 2022 FIFA Dünya Kupası eleme gruplarını ikinci olarak bitiren Türkiye, Play-Off oynama hakkı elde etti ve Portekiz'le karşı karşıya geldi. Mücadele, Portekiz'in 3-1 üstünlüğüyle sonuçlandı. Peki TRT 1 nasıl şifresiz izlenir? TRT 1 uydu ve frekans bilgileri nasıl güncellenir? Biss Key ayarı nasıl yapılır? Konuya ilişkin detaylar haberimizde...

Haber 25-03-2022 08:14

Ukrayna uydu şirketlerine görüntü paylaşma çağrısı yaptı

Ukrayna merkezli bir uydu veri analizi şirketi uydu görüntüsü çeken şirketleri ve uzay ajanslarını, verilerini paylaşmaya davet etti.

Haber 03-03-2022 06:06

Starlink uydusu nedir? Elon Musk Starlink uydularını aktif ettiğini açıkladı!

SpaceX'in CEO'su olan dünyaca ünlü iş insanı Elon Musk, Ukrayna'nın çağrısına karşı kayıtsız kalmadı. Elon Musk, Starlink istasyonları ve internet erişimini sağlayacak olan Starlink uydu erişiminin aktif olduğunu açıkladı. Bu açıklama sonrası Elon Musk Twitter'ın en çok konuşulan isimlerinden biri oldu. Peki Starlink uydusu nedir? İşte Elon Musk'ın aktif edildiğini açıkladığı Starlink uyduları ve ayrıntılar...

Haber 28-02-2022 09:39

Uzay yarışını kızıştıran Çin durmuyor! Rekor kırdı

Uzay çalışmaları ile son dönemde adından söz ettiren Çin, Gobi Çölü ve Haynan Adası'ndaki merkezlerden uzaya uydular fırlattı. Haynan Adası'ndaki fırlatış ise Çin'de tek bir roketle en fazla uzay aracının taşındığı fırlatış oldu ve böylece bir rekora imza atıldı.

Haber 27-02-2022 16:18

CBC SPORT nasıl izlenir? CBC SPORT uydu ve frekans bilgileri nelerdir? Nasıl ayarlanır?

CBC sport nasıl izlenir? sorusunun yanıtı UEFA Konferans Ligi'nde oynanan maçların ardından merak konusu oldu. CBC SPORT uydu ve frekans bilgileri vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. CBC Sport'un frekans ve uydu bilgileri oynanan karşılaşmaların ardından merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte CBC sport nasıl izlenir? CBC SPORT uydu ve frekans bilgileri nelerdir? Nasıl ayarlanır? sorularının yanıtı...

Haber 18-02-2022 08:32

Uydu verilerinde ortaya çıktı, alarm veriyor! Trabzon'da stadın bulunduğu dolgu alan çökmeye başladı

Trabzon'da stadyum ve şehir hastanesi inşaatının yer aldığı deniz dolgusu üzerine araştırmalar yürüten Prof. Dr. Ertan Gökalp ile öğretim üyesi Fırat Altıntaş uydu verilerine göre dolgunun yılda 9,7 milimetre çöktüğünü, bazı alanların ise 3,9 milimetreye kadar yükseldiğini kaydetti. Araştırmada zemin çatlaklarına bağlı olarak oluşan deformasyonların dikey yönde ve çökme şeklinde olduğu, en yüksek deformasyonun ise stadyumun batısında görüldüğü belirlendi.

Haber 16-02-2022 11:06

Grizu-263A Uzay Takımı ile buluşan AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım: Güzel iş başardınız

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Türkiye'nin ilk cep uydusunu tasarlayan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan Grizu-263A Uzay Takımı'yla buluştu. Yıldırım, "Bütün bunların amacı, yerli ve milli teknolojiye sahip olmak. Bunun için güzel iş başardınız. Sizleri tebrik ediyorum." dedi.

Haber 06-02-2022 09:16

Son dakika: Savaşın ayak sesleri... Uydu görüntülerine yansıdı! Sınıra sadece birkaç kilometre uzaklıktalar

Son dakika haberi... Ukrayna-Rusya gerilimi devam ederken bölgeden yeni son dakika görüntüleri geldi. ABD merkezli uydu görüntüleme şirketi Maxar, Rusya-Ukrayna sınırındaki Rus birliklerini görüntüledi. Görüntülerde Rus birliklerinin sayısal çoğunluğu dikkatlerden kaçmadı. Öte yandan Ukrayna Savunma Bakanı Aleksey Reznikov, dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Bakan Reznikov, "Rusya kabul ederse Doğu Ukrayna barış görüşmelerinin Türkiye'de yapılmasına hazırız." ifadelerini kullandı.

Haber 03-02-2022 12:03

SpaceX'e engel üstüne engel! İtalya'nın uydusunu bir türlü fırlatamadı

Elon Musk'ın uzay şirketi SpaceX, İtalyan gözlem uydusunun fırlatılmasını bir kez daha erteledi. Böylece SpaceX, CSG-2 uydusunu fırlatma girişimini art arda dördüncü kez ertelemiş oldu. Ancak ilk üç ertelemenin nedeni hava şartları olsa da bu kez suçlu Doğa Ana değildi.

Haber 31-01-2022 09:51

Uydu görüntülerinde ortaya çıktı! Eğirdir Gölü buz tutmaya başladı

İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölümü'nden iklim bilimci Doç. Dr. Barış Önol, Avrupa Uzay Ajansı'nın sentiel-hub.com üzerinden sunduğu uydu görüntülerinden elde ettiği, Eğirdir Gölü'nün 24 Ocak Pazartesi gününe ait fotoğrafını paylaştı. Uydudan elde ettiği fotoğraf paylaşımında Doç. Dr. Önol, Eğirdir Gölü'nün etrafının tamamen karla kaplandığını ve donma olayının başladığını açıkladı.

Haber 25-01-2022 17:39