HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Van'da deprem

Van'da dün 21:23'te 5.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Van'da deprem

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre depremde 7 kişi hayatını kaybederken, 23 kişi enkaz altından sağ olarak kurtarıldı.

Van'da 5.6 şiddetinde deprem meydana geldi. Merkez üssü Edremit İlçesi olan depremde, Van merkezde bulunan 2 otel ve 1 dersane binası ile 25 bina yıkıldı. 25 binada 22'sinin boş olduğu bildirilirken çalışmalar 3 binada yoğunlaştı. Yıkılan Bayram Otel'de gazeteciler ile Kızılay görevlilerinin kaldığı belirtilirken, DHA muhabirleri Cem Emir ve Sebahattin Yılmaz'ın da Bayram Otel'in enkazının altında olduğu öğrenildi. Binaların enkazında arama kurtarma çalışmaları başlatılırken, yetkililer 2 otelin enkazından 23 kişinin sağ çıkarıldığını ifade etti. Amerikan Jeolojik Araştırmalar Merkezi ise, depremin büyüklüğünü 5.7 olarak açıkladı.

**[

](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/van-5.6-ile-sallandi-van-5.6-ile-sallandi/8974/229705/sayfa/1/)**

[**

**](https://www.mynet.com/vana-15-bin-cadir-daha-gonderiliyor-110100601374)

[**

**](https://www.mynet.com/abd-depremin-buyuklugunu-farkli-acikladi-110100601377)

[

****](https://www.mynet.com/yardim-icin-japonyadan-gelmisti-110100601394)

[

****](https://www.mynet.com/bayram-otelinin-sahibi-konustu-110100601389)

[

****](https://www.mynet.com/11-saat-sonra-mucize-110100601403)

Merkez üssü Van'ın Edremit İlçesi olan 5.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi'nden alınan bilgiye göre, saat 21.23'te yaşanan 5.6 büyüklüğündeki deprem, yerin 5 kilometre altında meydana geldi. Amerikan Jeolojik Araştırmalar Merkezi ise, depremin büyüklüğünü 5.7 olarak açıkladı.

[Van yine sallandı](http://video.mynet.com/habervideo/Van-yine-sallandi/1366608/ "Van yine sallandı") | [www.mynet.com/video](https://www.mynet.com/video "https://www.mynet.com/video") **2 OTEL İLE 1 DERSANE YIKILDI** Depremde, Van merkez Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi'nde bulunan 5 katlı Bayram Oteli ve Aslan Otel ile bir dersaneye ait 6 katlı bina yıkıldı. Bayram Otel'de, genellikle bölgeye gelen gazeteciler ile Kızılay ve yardım ekiplerinin kaldığı, otelin göçüğü altında çok sayıda kişinin olduğu ifade edildi. **İKİ OTELDEN 20 KİŞİ SAĞ ÇIKARILDI** İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğündeki Kriz Koordinasyon Merkezinden alınan bilgiye göre, merkez üssü Edremit ilçesi olan 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından yıkılan binaların enkazlarına kısa sürede Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ile Sivil Savunma Müdürlüğüne bağlı ekipler sevk edildi. Ekiplerin çalışma yaptığı enkazlar arasında bölgede görev yapan bazı gazetecilerin de konakladığı Bayram Oteli'nin yanı sıra Aslan Oteli'nin bulunduğu bildirildi. Arama kurtarma ekipleri Kriz Koordinasyon Merkezi ile sürekli bağlantı kurarak gelişmeler hakkında bilgi aktarırken Erçiş'ten gelene ilk yardım ekipleri de çalışmalara destek veriyor. **JAPON KADIN 5.5 SAAT SONRA ÇIKARILDI** Bayram Otel'in enkazından yaklaşık 5,5 saat sonra, Japon olduğu bildirilen bir kadın yaralı olarak kurtarıldı. **CHA MUHABİRLERİ SON ANDA KURTULMUŞ** Yıkılan 5 katlı Bayram Otel'de kalan Cihan Haber Ajansı (CHA) muhabirleri ise son anda kurtuldu. CHA canlı yayın ekibinden kameraman İbrahim Bayram ve Uplink görevlisi Fatih Altınkaya otelden çıktıktan 1 dakika sonra deprem meydana geldi. Canlarını son anda kurtardıklarını söyleyen kameraman İbrahim Bayram: "Son bir haftadan buyana otelde kalıyorduk. Artçı sarsıntılarda otel beşik gibi sallanıyordu. Deprem olmadan 1 dakika önce yemek ihtiyacı için otelden ayrıldık. Otelden 50 metre uzaklaştıktan sonra bina çöktü. Gazeteci arkadaşlarımız da otelde bulunuyordu. Canlı yayın aracımız enkaz altında kaldı" dedi. CHA'da görevli 1 muhabirin de, deprem sırasında otelden çıkmayı başararak kurtulduğu ifade edildi. **ARTÇI DEPREMLER** Van'ın Edremit ilçesi merkezli depremin ardından, bölgede 4.5 ve 2.6 arasında değişen büyüklüklerde 29 artçı sarsıntı yaşandı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi verilerine göre, Edremit merkezli 21.23'de meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından, geçen 5 saat süre içerisinde merkez üssünün çoğunluğu Edremit olmak üzere Van'da 29 sarsıntı kaydedildi. Depremlerin büyüklükleri, 2.6 ile 4.5 arasında ölçüldü. **ERCİŞ VE ÇALDIRAN'DA DA HİSSEDİLDİ** Van'da 23 Ekim'de meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremde en büyük yıkımın yaşandığı Erciş'te de vatandaşlar depremin ardından kendilerini sokağa attı. Erciş'e bağlı Çelebibağı Beldesi ile Çaldıran İlçesi'ndeki bazı evlerde de derin çatlaklar olduğu ifade edildi. Deprem Bitlis'te de hissedilirken, vatandaşlar geceyi sokakta geçirdi.
Yerel Seçim 2024

En Çok Aranan Haberler