Vatan Haberleri

Vatan eş anlamlısı nedir? Vatanın eş anlamlısı kelime ve cümle içinde örnek kullanım

Eş anlamlı kelimeler, yazılış ve ifadesi birbirinden farklı olsa da aynı anlamı taşıyan kelimelerdir. Cümle içerisinde eş anlamlı kelimelerin herhangi bir tanesi kullanılabilir. Bu durum anlam bozulmasına yol açmaz. Eş anlamı merak edilen ve günlük hayatta sıklıkla kullanılan kelimelerden biri de vatan sözcüğüdür. TDK’ye göre vatan kelimesinin bir tane eş anlamlı karşılığı bulunur.

Egitim 09-04-2023 17:17

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Konya'da gazilerle buluştu:

"Bugün ayaklarımızın altında 'vatan toprağı' diye bastığımız bir toprak, gölgesinde özgürce yaşadığımız bir bayrak, mensubu olmaktan şeref duyduğumuz bir Türk milleti ve vatandaşı olmaktan gurur duyduğumuz bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti varsa önce şehitlerimiz, gazilerimiz ve onlara dua ve destek eden aziz milletimiz sayesindedir" - "15 Temmuz 2016 hain darbe teşebbüsü sırasında Türk milleti bu sefer Cumhurbaşkanı'mızın çağrısına uydu, arkasında yekvücut oldu, FETÖ'nün hem alçaklarına hem de onun yularını tutan ülke ve güçlere karşı büyük bir zafer kazandı"

Yurthaber 19-09-2022 16:14

Türk milletinin göğsünü kabartan tim: SAS

Türkiye'nin çıkarlarını yurt içinde ve dışında büyük bir özveriyle kollayan, vatan toprakları için gerektiğinde neler yapabileceklerini ispatlamış SAS komandoları, görev aldıkları operasyonlarla milletin göğsünü kabartıyor - "Kıbrıs Barış Harekatı", "Avrasya Feribotu", "Kardak Krizi", Hendek Operasyonları ile Rusya-Ukrayna Savaşı'ndan gelen deniz mayınlarına müdahalede görev alan komandolar, görevin icrası sırasında verilen emirleri tereddüt etmeden, soğukkanlılıkla ve sıfır hatayla yerine getiriyor

Yurthaber 31-07-2022 11:01

Vatan

Vatan Hakkındaki Haberler Mynet'te. Vatan Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.