HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yardım için Japonya'dan gelmişti

Van'da meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde yıkılan Bayram Otel'in enkazından yaralı kurtarılan kadının, Japon yardım ekibinden Miyuki Konnai olduğu öğrenildi.

Yardım için Japonya'dan gelmişti

Van merkez ile depremin en çok hasar verdiği Erciş ilçesi ve köylerde çalışma yürüten Japon Association for Aid and Relief (AAR) adlı yardım organizasyonunda görev yapan Yumeka Ota, Miyuki Konnai ve Atsushi Miyazaki, 28 Ekim'den bu yana Van'da bulunuyordu. Japon doktor da enkazdan ağır yaralı olarak çıkarıldı

**[

](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/van-5.6-ile-sallandi-van-5.6-ile-sallandi/8974/229705/sayfa/1/)**

Kentte satın aldıkları kurbanlık hayvanları, kesim evinde kestiren Japon yardım ekibi poşetlere koydukları etleri Akköprü Mahallesi'nde evlerinde ve çadırlarda yaşayan depremzedelere dağıtmıştı.

Japon yardım ekibinden Yumeka Ota ülkesine dönerken Miyuki Konnai ve Atsushi Miyazaki'nin Van'da kaldığı, Bayram Otel'e yerleştiği öğrenildi.

[Yardım için Japonyadan gelmişti](http://video.mynet.com/habervideo/Yardim-icin-Japonya-dan-gelmisti/1366944/ "Yardım için Japonyadan gelmişti") | [www.mynet.com/video](https://www.mynet.com/video "https://www.mynet.com/video")
Mynet Youtube

En Çok Aranan Haberler