HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Antalya'da hortum evlerin çatılarını söktü

Antalya'da öğle saatlerinde başlayan sağanak yağış ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi.

Antalya'da hortum evlerin çatılarını söktü

Saatteki hızı 70 kilometreye kadar çıkan şiddetli rüzgar, ağaçları yerinden söktü, dev dalgalar oluşturdu. Konyaaltı İlçesi'nde meydana gelen hortumda evlerin çatıları uçtu, seralar zarar gördü.

Antalya'da sağanak yağış ve fırtına, hayatı durma noktasına getirdi. Konyaaltı sahilinde boyu 5 metreyi bulan dev dalgalar karayoluna kadar ulaştı. Konyaaltı'nın yukarı mahallelerinde ise hortum paniği yaşandı. Dolu ile birlikte ortaya çıkan hortum, Aşağıkaraman Mahallesi'nde evlerin çatılarını söktü, cam seralara zarar verdi. Çam ağaçlarını yerinden sökerek cam seraların üzerine deviren hortum, seralardan kopartığı camları da çevreye saçtı. Cam parçaları çevre binaların duvarlarına saplandı.

MAHALLE SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

Aşağıkaraman Mahalle Muhtarı Mesuz Pöze, birkaç dakika içinde felekat yaşandığını söyledi. Hortumun geçtiği her yeri harabeye çevirdiğini anlatan Pöze, "İçinde 1000 tavuk bulunan çadırı yerinden söktü, yan yana 3 cam serayı harabeye çevirdi. Evlerin çatılarını yıktı. Çatı kiremitlerini çevreye dağıttı. Mahalle savaş alanına döndü" dedi.

Fırtınada evleri, cam seraları ve araçları zarar gören mahalleli, yetkilileri yardıma çağırdı. Serasının üzerine çam ağacı devrilen İsmail Ergün, zararının 80 bin TL civarında olduğunu söyledi. Kayınvalidesinin evinin çatısı yıkılan Gülizar Yavuz da enkaz içinde işe yarıyacak eşyaları aradı. Yıkılan çatının kiremitleri arasında duygulanan Yavuz, göz yaşlarına hakim olamadı. Evin kullanılamaz hale geldiğini söyleyen Yavuz, "Hortum birkaç dakika içinde koca evin çatısını yerle bir etti" dedi.

Hortumdan etkilenen Mehmet Perk ise "Dışardan çatırtı geldi. Kapıyı açıp dışarı baktığımda saksıların, kiremitlerin çevrede uçuştuğunu gördüm. Evimin önünde duran arabamın camları çarpmaların şiddetiyle patladı. Evimin çatısı metrelerce uzağa uçtu. Korkunç bir görüntüydü. Maddi kaybımız çok. Tek tesellimiz can kaybı olmaması" diye konuştu.

ANTALYA VA MUĞLA İÇİN KUVVETLİ YAGIŞ UYARISI

Antalya ve Muğla'da devam eden yağışların bu akşam saatlerinde kısa süreli kuvvetli olacağı uyarısında bulunuldu. Meteoroloji 4'üncü Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, bölgede devam eden yağışlar, Antalya ve Muğla sahil kesimlerinde bu akşam saatlerinde kısa süreli kuvvetli olacak. Denizde ise Bodrum-Kaş arasında bu akşam saatlerinden itibaren, Kaş-Anamur arasında ise yarın öğle saatlerinden itibaren rüzgar, kuzey ve kuzeybatı yönlerden 7 ila 9 kuvvetinde (60-90 kilometre/saat) kuvvetli fırtına şeklinde esecek. Fırtına, pazar günü öğle saatlerinden itibaren etkisini kaybedecek.

DHA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler