HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Liseli Faruk'un asansördeki feci ölümü!

Denizli’de, meslek lisesi öğrencisi çalıştığı firmanın uzmanlarıyla birlikte bakımını yaptığı bir işhanındaki asansörün kabini ile tavan arasında sıkışıp, elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirdi.

Liseli Faruk'un asansördeki feci ölümü!

Denizli’de, meslek lisesi öğrencisi 17 yaşındaki Faruk Dumlupınar, çalıştığı firmanın uzmanlarıyla birlikte bakımını yaptığı bir işhanındaki asansörün kabini ile tavan arasında sıkışıp, elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirdi.

Okul masraflarını çıkarmak için geçen yıl stajını yaptığı bir asansör firmasında yaz boyunca çalışan Orhan Abalıoğlu Endüstri Meslek Lisesi son sınıf öğrencisi Faruk Dumlupınar, bugün saat 10.00 sıralarında Gazi Bulvarı’ndaki 7 katlı Bozkurt Han İşhanı’nın asansörüne bakıma gitti. Diğer çalışanlarla birlikte yaptıkları bakım sırasında, 5’inci kattaki asansör kabininin üzerine çıkan Dumlupınar, burada çalışırken, üst kattan çağrılan asansör aniden yukarı doğru hareket etti. Asansör boşluğunun tavanı ile kabin arasında sıkışan Dumlupınar yaşamını yitirdi.

İşhanı yetkililerinin durumu bildirdiği polisin savcıyla birlikte yaptığı incelemenin ardından olay yerine Makine Mühendisleri Odası’ndan bilirkişi çağırıldı. Gelen teknik ekibin yaptığı incelemede, asansörün sanayi elektriği ile çalıştığı ve kabin bölümünde de elektrik çarpmasına karşı koruma olmadığı belirlendi. Ayrıca, Dumlupınar’ın hem elektrik akımına çarpıldığı hem de asansör boşluğunun tavanı ile kabin arasında sıkışarak yaşamını yitirdiği belirlendi. İncelemelerin ardından Faruk Dumlupınar’ın cesedi, otopsi için Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

Olay yerine gelen Denizli Makine Mühendisleri Odası Başkanı Ferhat Bolat Arıkan, "Talihsiz bir kaza olmuş. Asansörlerin bakımını teknik ve donanımlı kişilerin yapması gerekiyor. Kazanın olduğu asansör 30 yaşında. Apartman yöneticileri, böylesine eski asansörleri değiştirmeli. Bu asansörler çok tehlikeli. Denizli’de 7 bin 500 asansör var çoğu riskli. 300’ün üzerindeki asansörün ise bir an önce kullanımdan çıkarılması gerekiyor. Bu asansörlerin her an kazaya neden olabileceğini defalarca kamuoyuna duyurduk. Maalesef buna rağmen istenmeyen acı olay oldu. Asansörlerin imalattan itibaren yerinde bakımına kadar işleyişi sağlıklı olursa arıza ve kaza riski de en aza iner. Denizli’deki asansörlerin yüzde 90’ı yüksek riskli" dedi.

Polis, Dumlupınar’ın ölümüyle ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

Tüm haberler

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler