HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Polis neye uğradığını şaşırdı

İzmir'de, bir kadının yaralandığı ihbarı üzerine olay yerine giden polis, evde, göğsünden bıçaklanmış halde kanlar içinde yatan kadının bir süre sonra ayağa kalkıp Şaka diye bağırmasıyla şaşkına döndü

Ekiplerin bir süre kendilerine gelemediği inanılmaz olayın perde arkası ise akıllara durgunluk verdi. Kendisine bıçaklanmış süsü veren S.P. ile evin sahibi B.G.'nin , bir gün önce hırsız gibi daireye girmeye çalışıp kendisiyle eğlenen eşi A.G.'yi korkutmak için böyle bir senaryo hazırladığı ortaya çıktı. Şakacı kadın B.G. ile S.P., ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Türkiye'de, 155 Polis İmdat, 112 Hızır Acil Servis ve 110 itfaiye ekiplerinin santrallerine yapılan asılsız ihbarlara alışılırken, İzmir, eşi görülmemiş, tarihe geçecek bir olaya sahne oldu. İlginç olay, geçen 16 Ağustos Cuma günü, akşam saatlerinde yaşandı. 155 Polis İmdat telefonunu arayan bir kişi, verdiği adresteki evde bir kadının göğsünden bıçaklandığını ihbar etti. Emniyet haber merkezinin telsiz anonsuyla, evin bulunduğu bölgedeki karakol ve asayiş ekipleri, adrese yönlendirildi. Kapısı açık eve giren polis ekipleri, salonda göğsünde bıçak bulunan, kanlar içindeki bir kadınla karşılaştı. Polis ekipleri hemen durumu sağlık ekiplerine bildirdi. Sağlık ekiplerinin eve gelip salona girdiği sırada, inanılması güç bir olay yaşandı. Yerde hareketsiz yatan kadın, ayağa kalkıp "Şaka" diye bağırdı. Kadının ayağa kalkıp bağırmasıyla ekipler de neye uğradıklarını şaşırdı, bir süre kendilerine gelemedi.

EKİPLER DE İNANDI

Meslek hayatları boyunca ne böyle bir olayla karşılaşan ne de kendilerinden kıdemli meslektaşlarından böyle bir olay duyan polis ve sağlık ekipleri, ilk şokun ardından gerçeğin farkına vardı. Olayın perde arkası, evin sahibi B.G.'nin, diğer odadan çıkmasıyla anlaşıldı. B.G.'nin, bir gün önce hırsızmış gibi daireye girmeye çalışan eşi A.G.'yi korkutmak için böyle bir senaryo hazırladığı ortaya çıktı. Senaryoya göre, A.G.'nin eve gelip içeri girdiği sırada, zaman zaman kendilerinde kalan arkadaşı S.P.'yi bıçaklanmış gibi görmesini planlayan B.G.'nin, bu sırada diğer odadan çıkarak eşiyle dalga geçmek istediği anlaşıldı. Ancak bu senaryo, iki kadının da oldukları yerde uyuması, eve gelen A.G.'nin içeri girmeyip telaşla komşusuna gidip durumu anlatması, onun da polise ihbarda bulunmasıyla işlemedi ve farklı bir boyut kazandı. Eve gelen polis ve sağlık ekipleri de, yerde yatan S.P.'nin bıçaklandığını zannetti, ancak şakanın ortaya çıkmasıyla duyduklarına inanamadı.

KETÇAPLA KAN, LİMONA BATIRILMIŞ BIÇAK

Kendisine bıçaklanmış süsü veren S.P.'nin, şakacı suç ortağı arkadaşı B.G.'yle birlikte makyaj malzemeleriyle yüzünde kızarıklık yarattığı, kan görüntüsü vermek için de bluzuna ketçap sürdüğü, bıçağı da elbisenin altındaki limona sapladığı belirlendi. Şokun atlatılmasının ardından kendisine bıçaklanmış süsü veren 46 yaşındaki S.P. ile B.G. (41) gözaltına alındı.

HAKLARINDA İŞLEM YAPILDI

İki kadın, götürüldükleri karakolda verdikleri ifadelerinde, eğlenmek için böyle bir senaryo uydurduklarını dile getirdi. İfadelerine başvurulan ve haklarında, "Suç uydurmak, yalan beyanda bulunmak ve görevli memuru oyalamak" suçundan işlem yapılan iki kadın, savcının talimatıyla serbest bırakıldı.

Türk Ceza Kanunu'na göre yalan beyanda bulunmak suçunu işleyenler hakkında 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılabiliyor. (DHA)

Tüm haberler

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler