HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Teknenin burnunda hayata tutundu

Balıkesir’in Edremit ilçesinde batan fiber tekneden kurtarılan 20 yaşındaki Suriyelinin, teknenin su yüzeyinde kalan burnuna tutunarak hayatta kaldığı ortaya çıktı.

Sahil Güvenlik Hava Komutanlığı personeli, Edremit Körfezinde önceki gün teknenin batmasının ardından arama kurtarma çalışmaları başlattı.

TCSG 510 helikopteri ile TCSG 552 uçağı,İzmir’deki üsten havalandı. Uçak ve helikopterdeki kameralar, çalışmaların her anını kaydetti. Görüntülerde, ekipler bölgeye ulaştığında yaklaşık 10 metrelik fiber teknenin büyük bölümünün suya battığı, yaklaşık bir metrelik burun kısmının ise henüz su üzerinde kaldığı görülüyor.

Kendine gelince ağladı

Teknenin burnuna tutunan bir sığınmacının el sallayarak yardım istemesi üzerine, helikopterdeki arama kurtarma operatörü Astsubay Üstçavuş Tuncay Ceylan vinç yardımıyla denize inip genci yakalayarak omuz askısı ile helikoptere çıkardı.

Suriyeli Pelen Hüseyin’i kurtaran Ceylan, “Hipotermiye girmek üzereydi, şok belirtisi olarak sarılmaya çalıştı. Bağlamadan önce sakinleştirmeye çalıştım. Yukarı çıktığımızda şok hali devam ediyordu. Kabin içinde oturdu. Üşüdüğü için hemen battaniyeye sardık” dedi. Kazazedenin kendine biraz geldikten sonra ağlamaya başladığını kaydeden Ceylan, “Muhtemelen yakınları aklına geldi çünkü çok sayıda ceset vardı suda” ifadesini kullandı.

_

2 günde 869 mülteci yakalandı

Yasadışı yollardan Yunanistan’ın Midilli Adası’na geçmek için organizatörler tarafındanÇanakkale’nin Ayvacık sahillerine getirilen mültecilere, Jandarma göz açtırmıyor. Edremit Körfezi’nde 11’i çocuk 27 kişinin öldüğü facianın yaşandığı gün, Ayvacık sahillerinden Midilli’ye geçmek için hazırlık yapan 362 mülteciyi yakalayan özel birlik, çalışmalarını sonlandırmadı. Ayvacık’a bağlı Behramkale, Gülpınar, Büyükhusun başta olmak üzere sahillerdeki operasyonlar geç saatlere kadar sürdü. Yakalananların sayısı 609’a yükseldi. Dün sabahki operasyonlarda ele geçirilen 260 mülteciyle birlikte iki günde toplam 869 mülteci yakalandı.

İzmir’in Dikili ilçesinde ise önceki gün Bademli Mahallesi’ne jandarma 800, Sahil Güvenlik ekipleri ise 100 mülteciyi yakalamıştı. Dün yine Bademli Mahallesi açıklarında iki ayrı lastik bot içinde 105 Suriyeli yakaladı. (AA)_


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler