Yemin Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün yemin edecek! Detaylar netleşti; yeni Bakanlar Kurulu da bu akşam belli oluyor…

Cumhurbaşkanı Erdoğan da bugün saat 15'te TBMM’de yemin edecek. Törene yabancı ülkelerden 20 lider ve 45 bakan katılacak. Erdoğan sonrasında Anıtkabir'e gidecek. Atlı birlikler eşliğinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gelecek. Göreve başlama töreninde kürsüye çıkarak, yeni dönemin ilk konuşmasını gerçekleştirecek. Daha sonra da konukları ile akşam yemeğinde buluşacak. Erdoğan merakla beklenen yeni kabinesini ise bu akşam Çankaya Köşkü'nde açıklaması bekleniyor.

Haber 03-06-2023 07:55

Son günlerde çok konuşulmuştu! HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Meclis'te yemin etti

AK Parti listelerinden seçime giren ve milletvekili seçilen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Meclis'te yemin etti. Yapıcıoğlu, daha önce yaptığı açıklamada "Yemin metnini elbette okuyacağız. Bir nokta, virgül eksik bırakmamak gerekiyor. Ekleme çıkartma yapma gibi bir durum yok" ifadelerini kullanmıştı.

Haber 02-06-2023 20:45

HÜDA PAR'lı vekilden 'milletvekili yemini' çıkışı: 'Doğru değil, değiştirilmesi lazım'

14 Mayıs'ta gerçekleştirilen seçimlerde AK Parti listelerinden milletvekili seçilen HÜDA PAR milletvekili Serkan Ramanlı'nın Meclis yemini ile ilgili sözleri dikkat çekti. Ramanlı, yemin metninin doğru olmadığını ve değiştirilmesi gerektiğini savunurken daha sonra yaptığı bir başka açıklamasında da ‘Milletvekili yemini konusunda hiçbir tereddüt yok. Herkes kurallara uymak zorunda. Biz de uyacağız’ ifadelerini kullandı.

Haber 25-05-2023 07:49

Karabük'te 1980 bedelli asker yemin etti

Karabük'te acemi eğitimlerini tamamlayan dördüncü dönem bedelli askerler törenle yemin etti.

Yurthaber 04-01-2023 13:33

Yemin

Yemin Hakkındaki Haberler Mynet'te. Yemin Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Yemin eş anlamlısı nedir? Yemin kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçe en zengin kelime hazinesine sahip olan diller arasında yer alır. Farklı dillerden birçok kelimeyi dağarcığına kabul etmiş bir dildir. Yemin kelimesi de dilimize Arapçadan gelip yerleşmiş bir kelimedir. Dilimizde uzun zamandır yer alan ve hâlâ kullanılan bir kelime olan yemin sözcüğü eş anlamlılık durumuna da sahiptir. Arapça kökenli olan yemin kelimesinin eş anlamlıları nelerdir?

Egitim 02-12-2022 20:03

Ona 'Duran Baba' diyorlar! 12 yıldır bir kez olsun oturmadı... Nedenin duyanlar şaşkına döndü

2007 Travel Channel serisi Culture Shock'un bir bölümünde, sunucu Shenaz Treasuryvala, 'Baba' adı verilen ilginç bir güruhla buluşmak için Hindistan'ın Mumbai şehrini ziyaret etti. Burada 12 yıldır bir kez bile oturmamış olan iki 'Baba' ile karşılaşan sunucunun sonrasında öğrendikleri, onu da izleyenleri de şaşkına çevirdi.

Trend 27-11-2022 18:00

Baba'nın yıldızı Özge Yağız'ın estetiksiz hali sosyal medyada gündem oldu! 'Bunu senden beklemezdim'

Yemin dizisiyle büyük bir çıkış yakaladıktan sonra Baba dizisinde rol alan güzel oyuncu Özge Yağız, yıllar içindeki değişimiyle sosyal medyanın diline düştü.

Magazin 23-11-2022 13:50

Baba'nın Büşra'sı Özge Yağız oyuncu sevgilisiyle pozunu paylaştı! Sevgilisi Arka Sokaklar'ın yıldızı çıktı

Başrollerini Haluk Bilginer, Tolga Sarıtaş, Hakan Kurtaş ve Ayda Aksel gibi isimlerin paylaştığı Baba dizisi, ilk bölümünden itibaren izleyiciden tam puan aldı. Baba dizisinde hayat verdiği Büşra Saruhanlı karakteriyle adından söz ettiren güzel oyuncu Özge Yağız, Instagram hesabından oyuncu sevgilisiyle aşk pozunu paylaştı.

Magazin 04-10-2022 17:17

Baba dizisinin Büşra'sı Özge Yağız'ın bir de kız kardeşini görün! ''Güzellik genetik''

Başrollerini Haluk Bilginer, Tolga Sarıtaş ve Ayda Aksel gibi isimlerin paylaştığı Baba dizisi, Show TV'nin iddialı yapımları arasında yerini koruyor. Baba dizisinde hayat verdiği 'Büşra Saruhanlı' karakteriyle büyük beğeni toplayan güzel oyuncu Özge Yağız'ın ablası Ezgi Yağız, güzelliğiyle dikkat çekti.

Magazin 29-09-2022 17:56

Karabük'te 1963 bedelli asker yemin etti

Karabük'te 1963 bedelli asker yemin etti

Yurthaber 14-09-2022 13:32