Yoğun Bakım Haberleri

Mardinli bedensel engelli çocuk ender görülen genetik hastalıkla mücadele ediyor

Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi (DÜ) Çocuk Hastanesi yoğun bakım servisinde yaklaşık bir yıldır tedavi gören Mardinli doğuştan bedensel engelli 15 yaşındaki Rojhat Öncü, nadir görülen genetik hastalıkla mücadele ediyor.

Yurthaber 21-02-2024 13:35

Film gibi 6 gün yaşadı ama hiç hatırlamadı! Başından geçenleri öğrenince kulaklarına inanamadı... 'Yaşamam imkansızdı'

Nefes darlığı, yüksek ateş şikayetiyle başvurduğu devlet hastanesinden bilinci kapalı, entübe edilmiş durumda Acıbadem Kent Hastanesi yoğun bakım servisine sevk edilen Ahmet Kuvvet (50) hiçbir şey hatırlamadığı 6 günün sonunda gözlerini yeniden hayata açtı. Tedaviyi gerçekleştiren Doç. Dr. Cüneyt Narin, “Kendisi için verilmiş hiçbir kararı bilmeyen hastamız uyanıp da süreci öğrenince ‘yaşamam imkansızdı” dedi. Mutlu son ekip çalışmasıyla geldi” dedi.

Kadin 19-02-2024 07:21

Büyükçekmece'de kaza sonrası 9 gün yoğun bakımda kalan kadın, sürücülerden şikayetçi oldu

Yaya geçidinde otomobil ile motosikletli kuryenin kadına çarpma anı güvenlik kamerasınca kaydedildi.

Yurthaber 30-01-2024 15:18

İstanbul'da yoğun bakımları meğer bu hastalıklar dolduruyormuş! Mevsimsel salgınlardan değil, bunlardan çekinin

Son günlerde herkesin hastalanıp yataklara düşmesi yeni viral enfeksiyonlar konusunda endişeye yol açtı. İstanbul'da üst solunum yolu enfeksiyonları ve yoğun bakım doluluk oranlarındaki son durum belli oldu. İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, “Mevsimsel salgınlardan çok bu hastalıklardan çekinin" diyerek yoğun bakımları dolduran hastalıkları ve önerilerini sıraladı.

Haber 28-01-2024 11:55

Acil servise başvurular arttı, uyarı gecikmedi! Risk grubundakiler dikkat: Yoğun bakım yataklarındaki oran da yükseldi

Son günlerde hemen herkesin ya kendisini ya bir tanıdığını yataklara düşüren salgın sonrası hastanelerdeki yatış oranı arttı! Yoğun bakım yataklarında doluluk oranı geçen yıla göre yükselerek yüzde 72'yi buldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca risk grubundakilere uyardı: "Gecikmeden yaptırmalıyız!"

Haber 17-01-2024 12:09

Savunma bakanı hastanelik oldu, iddialar ayyuka çıktı! Ne Biden'ın haberi var ne en yetkili kişinin: 'Gizlilik' hamlesi ilk kez açıklandı

ABD'nin günlerdir konuştuğu, Savunma Bakanı Austin Lloyd'un hastaneye kaldırılmasının perde arkasından gün yüzüne çıkan 'gizlilik' detayı dikkat çekti. Pentagon'dan olayla ve Austin'in durumuyla ilgili yapılan son açıklamaya göre bu, Austin yakın zamanda bir kez daha hastaneye kaldırıldı. Ancak bu durumdan ne ABD Başkanı Joe Biden'ın haberi vardı ne de Austin'in yerine vekalet eden bakan yardımcısının. Ortaya çıkan son detaylar şaşkına çevirdi.

Haber 08-01-2024 11:35

Hastanelerde alarm! Bazı şehirlerde yoğunluk 4 katına çıktı, bazı şehirlerde yoğun bakımda yer kalmadı, uyarı geldi: Evde dinlenin

Soğukların etkisini artırması ve viral enfeksiyonların önüne geçilememesinden dolayı hastanelerde yaşanan yoğunluklar katbekat arttı. İstanbul için Tabipler Odası ve TTB'den ayrı ayrı açıklama yayınlanarak yoğun bakımlarda yer kalmadığına vurgu yapıldı. Anadoluda bazı şehirlerde de artış 4 katına çıkınca uzmanlardan uyarı geldi.

Haber 05-01-2024 08:06

Konya Şehir Hastanesi 3,5 yılda 7,5 milyon poliklinik ve acil hizmeti verdi

Konya'da fiziki altyapısı ve sahip olduğu yüksek teknolojiyle dikkati çeken, 1250 yatak kapasiteli Şehir Hastanesi, açıldığı günden bu yana yaklaşık 7,5 milyon poliklinik ve acil hizmeti verdi.

Yurthaber 03-01-2024 11:47

Süper Lig'in eski yıldızı Artem Milevskyi alkol komasına girdi, yoğun bakıma kaldırıldı!

Süper Lig'de daha önce Gaziantepspor forması giyen Ukraynalı eski milli futbolcu Artem Milevskyi yoğun bakıma kaldırıldı. İşte detaylar...

Spor 28-09-2023 16:17

Yoğun bakımda entübe edilen Özkan Uğur'un yeğeninden tepki: 1 saat içinde...

Ünlü müzik grubu MFÖ'nün üyesi başarılı müzisyen Özkan Uğur, entübe edildi. Üç aydır yoğun bakımda olduğu öğrenilen ünlü sanatçıya ilişkin sosyal medyada yer alan asılsız haberler sonrası dikkat çeken bir açıklamada bulunuldu. Özkan Uğur'un yeğeni Özlem Uğur yüzlerce mesaj aldığını belirtip "1 saat içinde sosyal medyada amcamla ilgili yayımlanan haber asılsızdır. Yüzlerce mesaja cevap vermeye çalışıyorum. Lütfen müsterih olunuz" ifadesini kullandı.

Magazin 25-06-2023 09:49

Tokat'ta ayı saldırısında yaralanan çocuğun hastanedeki tedavisi sürüyor

Tokat'ta ayı saldırısına uğrayan 11 yaşındaki çocuğun hastanedeki tedavisi devam ediyor.

Yurthaber 07-06-2023 15:11

Antalya'da elektrik akımına kapılan genç 55 gün sonra hayatını kaybetti

Antalya'nın Kepez ilçesinde, tele takılan kuşu çubukla kurtarmak isterken elektrik akımına kapılan genç yoğun bakımda hayatını kaybetti.

Yurthaber 06-06-2023 13:43

Denizli'de otomobilin çarptığı üniversite öğrencisi yaşam mücadelesini kaybetti

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde yolun karşısına geçtiği sırada otomobilin çarptığı Pamukkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi 13 gün sonra hastanede hayatını kaybetti.

Yurthaber 30-05-2023 08:13

Hastanede mide bulandıran olay: Yoğun bakımdaki kanser hastası kadına cinsel istismarda bulundu!

İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde mide bulandıran bir olay gerçekleşti. Yoğun bakım ünitesinde kanser tedavisi gören 61 yaşındaki kadın hastaya, hastanede görevli bir erkek hemşire cinsel istismarda bulundu. Yoğun bakımda cinsel istismara uğradığı iddia edilen talihsiz kadın hastanede hayatını kaybederken hemşire ise tutuklandı. İşte dehşete düşüren haberin detayları...

Haber 25-05-2023 17:50

Beşiktaş ve Fenerbahçe'yi çalıştırmıştı! Süper Lig'in efsane hocası Christoph Daum yoğun bakıma kaldırıldı, açıklaması yürekleri burktu

Daha önce Süper Lig'de Beşiktaş, Fenerbahçe ve Bursaspor'u da çalıştıran ve geçtiğimiz günlerde Beşiktaş-Galatasaray derbisini izlemek için Türkiye'ye gelen Christoph Daum'dan kötü haber geldi. Tecrübeli teknik adamın yoğun bakıma kaldırıldığı öğrenildi. İşte detaylar...

Spor 20-05-2023 09:15

Türkiye bu olayı konuşmuştu! Yoğun bakımda oksijeni kapatan teknikerin cezası belli oldu

Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde arkadaşıyla "kalem şakası" yaparken yoğun bakım servisindeki oksijen vanalarını kapatarak Yusuf Sanin'in ölümüne neden olduğu iddiasıyla yargılanan Fatih K., 17 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanık Fatih K. savunmasında, "Olay yerine gittiğimde kontrollerimi sağladım ve olay yerinden çıkıp gittim. Beni 15 dakika sonra arayıp oksijen olmadığını söylüyorlar. Kasıtlı olarak vanayı kapatmadım" dedi. Sanin'in eşinden ise karara tepki geldi.

Haber 11-04-2023 13:15

O 13 dakikada... Türkiye günlerce yoğun bakımdaki bu skandalı konuşmuştu! 'Kalem şakası'nda istenen ceza belli oldu

Türkiye günlerce Şişli'deki bir hastanede meydana gelen skandalı konuşmuştu. Skandala ilişkin önemli bir gelişme yaşandı. Hastanede arkadaşıyla 'kalem şakası' yaparken yoğun bakım servisindeki oksijen vanalarını kapatarak bir kişinin ölümüne neden olan biyomedikal teknikeri F.K.'nin 'olası kastla öldürme' suçundan 20 yıldan 25 yıla kadar hapsi istendi. Cumhuriyet savcısı tarafından açıklanan mütalaada sanığın 16.40'da vanaları kapattığı, 16.53'te de tanığın açtığı tespitine yer verildi.

Haber 04-02-2023 12:24

Piknik keyfi kabusa döndü! Yediği tavuk yüzünden 8 ay boyunca yürüyemedi

Gıda zehirlenmeleri çok tehlikeli durumlara yol açabiliyor. Severek tükettiğimiz birçok yiyecek ölümcül sonuçlara neden olabiliyor. Malatya'da yaşayan Rümeysa Bingöl, arkadaşlarıyla yaptığı piknikte yediği tavuktan zehirlendi. Rümeysa , yediği tavuk nedeniyle tam 8 ay boyunca yürüyemedi.

Haber 18-01-2023 11:18

Hastanede skandal! Yoğun bakım önünde yaptıkları... Görüntülere tepki yağdı

Elazığ'da özel bir hastanede ortaya çıkan görüntüler büyük tepki çekti. Aylar sonra ortaya çıkan görüntülerde, hastanenin yoğun bakım ünitesinde sağlık çalışanlarının TikTok videosu çektiği ortaya çıktı. Görüntülerde, personelin yoğun bakım ünitesi önünde alışveriş arabasına bindiği ve video çektiği anlar yer aldı. O anlar, görüntüleri izleyen vatandaşlara 'pes' dedirtti.

Haber 31-12-2022 12:22

Son dakika: Özel hastanedeki skandal görüntüler sonrası Bakan Koca duyurdu: Hastanenin faaliyeti durduruldu

Son dakika haberine göre, Tokat'ta özel bir hastanedeki skandal görüntülerle ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan açıklama geldi. Türkiye'nin gündemine oturan, yoğun bakımdaki bir hastaya eziyet eden hemşirelerin görüntüsüyle ilgili Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Özel hastanenin faaliyeti, Bakanlığımızca acilen başlatılan soruşturma gereği durdurulmuştur." ifadelerini kullandı. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 20-11-2022 16:52

Sakın önemsiz görmeyin! Her şey üşümeyle başladı... Kanser olduğunu öğrendi

Kanserin çok çeşitli belirtileri görülebiliyor. Kanserin türüne göre belirtileri farklılık gösteriyor. Bazı kanser türleri var ki sinsice ilerleyerek tüm vücudu sarıyor. Günlük hayatta görmezden gelinen birçok problem kanser belirtisi olabiliyor. Üşüdüğü için doktora giden bir adam 4.evre kanser olduğunu öğrendi.

Haber 16-11-2022 16:17

Hamileğinin 40. gününde kaza geçirdi! Aylarca komada kalan kadın uyanmadan doğum yaptı

Hindistan’da yaşayan Shafiya isimli bir kadın burkasının motosikletin arka tekerleğine dolanması ve ciddi kafa yaralanmalarına neden olan bir kazaya yol açmasının ardından baygın halde olmasına rağmen bir kız çocuğu dünyaya geldi. Olay uluslararası basında geniş yankı uyandırdı.

Trend 02-11-2022 11:10

Türkiye'yi derinden sarstı! Onu televizyonda görünce... Eziyet edilen yaşlı kadınla ilgili yeni detaylar: Bir gençle tanışmış

Ataşehir’de özel bir hastanenin yoğun bakımında çekilen yaşlı kadına eziyet görüntüleri Türkiye’yi ayağa kaldırmıştı. Eziyet edilen 79 yaşındaki Nermin Zeren’in komşusu şoke eden detaylar anlattı. Komşu Belkız Duru, Zeren’i görünce çok üzüldüğünü, bu yapılanlara layık olmadığını söyledi. Öte yandan Duru, Zeren’in varlıklı biri olduğunu, kendisini fizik tedaviye getirip götüren bir gençle tanıştığını, gencin durumu ağırlaşınca huzurevine yatırdığını ancak isminin gizli tutulduğunu anlattı.

Haber 07-10-2022 19:19

SON DAKİKA | Hastanede yaşlı kadına işkence! Türkiye'yi ayağa kaldıran skandalda gözaltılar var

Son dakika haberi: Hastanedeki bir yaşlı kadına sağlık çalışanları tarafından yapılan insanlık dışı muamelenin görüntüleri Türkiye ayağa kaldırdı. Tepkiler çığ gibi büyürken, görüntülerle ilgili 8 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Haber 06-10-2022 09:02

Sahipsiz köpeklerin saldırdığı küçük Umut hayati tehlikeyi atlattı

Konya Şehir Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Cüneyt Uğur: - "Kafa, sırt, kasık ve bacaklarında kapanmayan yaraları var. Her gün özenle sargılar tekrar sarılıyor. Hastamız ayağa kalkabiliyor, artık özel ihtiyaçlarını kendi başına görebilecek hale geldi" - "Bir çocuğun, yaşadıklarını atlatması zaman alabilir, etkileri uzun sürebilir, o yüzden psikolojik destek almaya devam edecek. Plastik cerrahi ve cildiye uzmanları da Umut'un yaraları tamamen iyileşene kadar durumunu takip edecek"

Yurthaber 11-09-2022 11:11

Aydın'ın minik bebekleri sağlığına kavuştu

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesinde 595 gram doğan Pera 2 kilo 380 grama, 780 gram doğan Orkun Alp ise 3,3 kilograma ulaştı - Neonatoloji Uzmanı Doç. Dr. Ayşe Anık: - "Bebeklerin ikisi de parmak bebeklerdi, çok küçüklerdi. Ciddi tıbbi desteğe ihtiyaçları vardı. Dört ay burada yoğun bakımda kaldılar. Şimdi ikisi de taburcu oldular"

Yurthaber 26-08-2022 11:06

Denize balıklama atladı, omurgası kırıldı! 51 gündür yoğun bakımda

Kocaeli'nin Darıca ilçesinden arkadaşlarıyla Yalova'ya yüzmeye giden fabrika işçisi Hakan Koçak (24), hayatının şokunu yaşadı. Denize balıklama atlayan Koçak'ın dibe çakılması sonucu omurgası kırıldı. Talihsiz genç, 51 gündür yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor. İşte olayın detayları...

Haber 08-08-2022 10:03

Konya'da 4,5 yıldır yoğun bakımda tedavi gören kişi hayatını kaybetti

Konya'da 4,5 yıldır yoğun bakımda tedavi gören kişi hayatını kaybetti

Yurthaber 03-08-2022 14:37

İzmir'de kalp nakli yapılan 2 yaşındaki Asel yoğun bakımdan çıktı

İzmir'de kalp nakli yapılan 2 yaşındaki Asel yoğun bakımdan çıktı

Yurthaber 03-08-2022 14:29

Erzurum'da 745 gram doğan bebeklerini 155 gün sonra kucaklarına aldılar

Şehir Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi sorumlusu Prof. Dr. Hasan Kahveci: - "İleri derecede düşük doğum ağırlıklı prematüre bebek yoğun bakımda 63 gün entübe edildi ve 40 gün de yüksek hızlı ventilasyon yapıldı"

Yurthaber 28-07-2022 14:07

Bolu'da içme suyundan etkilenerek tedaviye alınan çocukların yakınları yaşadıklarını anlattı

Kızı Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde tedavi gören Huri Arslan: - "Bu olayın en kısa zamanda çaresine bakılmasını istiyoruz. Eğer gerçekten sudansa lütfen çaresine baksınlar" - Cemre'nin annesi Şükriye Mazakoğlu: - "Diyaliz gerektiğini söylediler ve Ankara'ya sevk ettiler. Şu an bilinci açık ama insanları çift ya da bulanık görüyor"

Yurthaber 20-07-2022 13:14

Endişelendiren gelişme! 1'di, 2 oldu: Şiddetli bir artış var

Türkiye'de koronavirüs vakalarında artış yaşanırken, Kovid-19 ile mücadelede lokomotif olan Ankara Şehir Hastanesi'nde ise vaka sayılarındaki yükseliş ile birlikte pandemi yoğun bakım alanları yeniden açılmaya başladı. Haziran ayında 1 olan Kovid-19 yoğun bakım alanı, vakalardaki artış ile birlikte şimdi 2'ye yükseldi. Ankara Şehir Hastanesi Kovid-19 Yoğun Bakım Sorumlusu ve Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sema Turan "Özellikle son haftalarda şiddetli bir artış var. Giderek artıyor." dedi.

Haber 20-07-2022 12:23

Türkiye'de yeniden koronavirüs alarmı verildi! Endişelendiren açıklama: Yoğun bakımlar doldu

Türkiye'de koronavirüs vakalarında artış yaşanıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka sayısı artışının günlük olarak 40 kata çıktığını belirtirken endişelendiren bir açıklama daha geldi. Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. Oktay Demirkıran, bazı hastanelerin Kovid-19 yoğun bakım servislerinde yüzde 100 doluluk oranına ulaşıldığını söyledi.

Haber 19-07-2022 11:54

2 yıl boyunca komada kaldı! Gözlerini açtığında ilk sözü herkesi şaşırttı: Kardeşimi bulun

Amerika Birleşik Devletleri’nin Batı Virgina eyaletinde yaşanan bir olay dünya basınında geniş yankı uyandırdı. Wanda Palmer isimli bir kadın 2020 yılında evinde saldırıya uğrayarak komaya girmişti. 2 yılın sonunda komadan mucizevi bir şekilde uyanarak herkesi şaşırtan Palmer, kendisine saldıran kişinin kimliğini açıklayınca ailesi inanamadı.

Trend 18-07-2022 11:07

Antalya'da Kovid-19'lu hasta sayısı yok denecek kadar azaldı

Vali Ersin Yazıcı: - "Yoğun bakımda yatan Kovid-19 hastamız yok. Hastanelerimizde yatan Kovid-19 hasta sayımız da yok denecek kadar az. Kovid-19 için ayırdığımız alanları da normalleştirdik, özellikle yoğun bakım anlamında"

Yurthaber 31-05-2022 16:22

Hijyenik led ışık ile yoğun bakımda yüzde 90 dezenfeksiyon sağlandı

Bilişim Vadisi'nde bulunan ve "hijyenik led ışık" üreten firmanın yönetim kurulu başkanı Mesut Ergün: - "Ülkemiz için yeni bir teknoloji kazandırmış olmanın, milli bir değer katmış olmanın sevincini yaşıyoruz"

Yurthaber 29-05-2022 13:05
Yurthaber 09-05-2022 14:46

Sahipsiz köpeklerden kaçarken düşen ve ağır yaralanan çocuk yoğun bakımda

Sahipsiz köpeklerden kaçarken düşen ve ağır yaralanan çocuk yoğun bakımda

Yurthaber 08-05-2022 22:51

10 yıldır Anneler Günü'nü yoğun bakımdaki evladı için hastanede geçiriyor

Diyarbakır'da 6 çocuk annesi Fatma Erdemes, doğduktan 17 gün sonra kas hastalığı teşhisi koyulan kızı Elif Nur'u 10 yıldır tedavi gördüğü hastanede yoğun bakım ünitesinin kapısında bekliyor - Erdemes: - "Beni hissetmesi için elimden geleni yapıyorum"

Yurthaber 08-05-2022 19:44

Erzincan'da ATV kazasında yaralanan sürücü hayatını kaybetti

Erzincan'da ATV kazasında yaralanan sürücü hayatını kaybetti

Yurthaber 08-05-2022 17:42

Çocukları yemekten zehirlendiği öne sürülen annenin en zor Anneler Günü

Restoranda yediği yemekten zehirlendiği ileri sürülen çocuklarından birini kaybeden anne, tedavisi devam eden diğer çocuğundan gelecek iyi haberi bekliyor - Anne Hasret Mercankaya: - "Ona kavuşmak için gün sayıyorum. Allah'tan tek dileğim, başka bir isteğim yok"

Yurthaber 07-05-2022 12:29

Kafatasının yüzde 83'ü parçalanan hasta, titanyum parçalarıyla eski görüntüsüne kavuştu

Doğum gününde evine giren hırsızla mücadele ederken 3'üncü kattan düşen ve 2 yıl boyunca birçok ameliyat geçiren Ali Çiftçi'nin yüzde 10 olarak görülen yaşama ihtimali gerçek oldu - Çiftçi: - "Artık eski günlerdeki gibi gayretli şekilde çalışıyorum. Talihsiz olay hiç yaşanmamış gibiyim. Yani öldü denilen insan şu anda çalışıyor"

Yurthaber 30-04-2022 11:09

Her şey yemek yedikten sonra olmuştu! Hayatını kaybeden minik Ece Melisa'nın annesinden yardım çığlığı: Diğer çocuğum yoğun bakımda, 'Kalbi durabilir' diyorlar

Tatil için Türkiye'ye gelen ailenin yaşadıkları herkesi kahretmişti. İzmir’de bir restoranda yemek yedikten sonra annesi ve kardeşiyle rahatsızlanıp hayatını kaybeden 6 yaşındaki Ece Melisa’nın ön otopsisinden sonuç çıkmadı. Ölüm sebebi ‘belirsiz’ olarak kayda geçerken detaylı otopsi sonucunun beklendiği belirtildi. Anne ise diğer çocuğunun yoğun bakımda olduğunu ve 'kalbi durabilir' denildiğini anlattı. Sağlık Bakanı’ndan da yardım isterken “Ne olur bu çocuğumu kurtarın, dayanamam” dedi.

Haber 22-04-2022 17:33

Batman, Siirt ve Bingöl'de yoğun bakımlarda Kovid-19 vakası kalmadı

Batman İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Pamukçu: - "Şu anda Batman'daki kamu ve özel olmak üzere tüm hastanelerde serviste ve yoğun bakımda Kovid-19 kaynaklı hastamız bulunmamaktadır" - Siirt İl Sağlık Müdürü Erol Emre Ömür: - "Çok şükür, günlük vaka sayılarımız tekli rakamlara düştü. 5, 6, 7'lerle gidiyoruz. Umarım ki sıfırı da yakında göreceğiz"

Yurthaber 20-04-2022 16:26

Koronavirüs pandemisinin başından bu yana bir ilk! Tek tek kapatılıyor

Koronavirüs pandemisinin başından bu yana yoğun bakımlardaki hasta sayılarında neredeyse en düşük noktaya ulaşıldı. Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. Oktay Demirkıran, "Birçok yerde Kovid için ayrılan yoğun bakımların kapatıldığını görüyoruz" açıklamasını yaptı. Türkiye'nin en büyük pandemi merkezlerinden Cerrahpaşa Tıp Fakültesi yoğun bakım servisinde ise bu hafta itibarıyla sadece bir koronavirüs hastası kaldı.

Haber 06-04-2022 11:12

Yoğun bakımdaki şakalaşma faciayla bitmişti! 5 hastanın daha ölümünden sorumlu tutuluyor

İstanbul'da bir hastanede yaşanan skandal olayda biyomedikal teknikeri Fatih K. ile hemşire arasındaki şakalaşma, yoğun bakımdaki hastaları nefessiz bırakmış, içlerinden biri ise hayatını kaybetmişti. Korkunç olayın yankıları günlerce sürerken, yeni bir detay daha ortaya çıktı. Biyomedikal teknikeri Fatih K.’nin, yoğun bakımda hayatını kaybeden 5 hastanın daha ölümünden sorumlu olabileceği öğrenildi.

Haber 17-03-2022 08:53

Yoğun bakımda görevli doktor çift zorlukların üstesinden sevgiyle geliyor

Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde görevli Uzm. Dr. Süleyman Selçuk Gök: - "Doktorluğumuz evde de işte de sürekli devam ediyor. Eşimle beraber el ele verip çalışıyor, mesleğimizi sürdürüyoruz. Aynı işi yaptığımız için birbirimizi daha iyi anlıyoruz" - Uzm. Dr. Naciye Seriner Gök: - "Aynı yerde çalıştığımız için evdeki iş paylaşımında da birbirimize karşı daha anlayışlı olabiliyoruz. Bu durum birlikte çalışmanın en güzel tarafı, evliliğimize de güzel yansıması oluyor"

Yurthaber 13-03-2022 12:44

Yoğun bakımda hastalara hem şifa hem de şefkat eli oluyorlar

Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım ünitesinde çalışan hemşireler, hayati risk altındaki hastaların zorlu tedavi sürecinde görev alıyorlar - Yoğun bakım hemşiresi Nurgül Atalay: - "Annesinin, babasının, çocuklarının dayanamadığı hastalara sabırla şefkatle yaklaşıyoruz. Onları sürekli kendi annemiz, babamız ve sevdiklerimiz yerine koyarak müdahale ediyoruz"

Yurthaber 13-03-2022 11:56

Yoğun bakımdaki hastalara şifa dağıtan doktor çift, zorlukları el ele aşıyor

Antalya Atatürk Devlet Hastanesinde görevli Uzm. Dr. Mehmet Akif Genç: - "Yoğun bakım servisinde yaşamı da ölümü de sevinci de üzüntüyü de görüyoruz. Bu duyguları eşimle ortak yaşıyoruz" - Uzm. Dr. Selma Genç: - "Hastalar için elimizden geleni yapıyoruz. Uyuyacağımız sırada aramızda 'yarın Ahmet amcanın akciğer filmini görelim' gibi konuşmalar geçiyor"

Yurthaber 22-02-2022 11:10