HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Youtube’un başı beladan kurtulmuyor!

Geçtiğimiz dönemde Youtube’un başı telif haklarından dolayı epey ağrımıştı.

Youtube’un başı beladan kurtulmuyor!

Son dönemlerde Youtube’un bu konuda yeterince etkin olmadığını düşünen Alman müzik yapımcıları derneği (GEMA) Youtube’a dava açmış durumda.

Youtube telif hakları konusunda kurulduğu günden beri platformlarının bu konuda bir şey yapamayacağını ve her kullanıcının kendi yüklediği videodan sorumlu olduğu görüşünü savunuyordu. Fakat Alman mahkemesi geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile Youtube’un tezine limon sıktı.

Telif hakları ihlalleri hakkında bilgilendirildiği sürece sitenin sorumlu olabileceğini düşünen Alman mahkemesinin dava sonucunda vereceği karar ise merak konusu.

Bu görüşün ardından Youtube’un filtre yöntemini daha da sıkılaştırmasını isteyen mahkeme hali hazırdaki sistemin açıklarının olduğu görüşünde. Youtube hali hazırda telif hakkı sahiplerine filtreleme benzeri bir sistem sunuyor. Bu filtreleme sistemiyle telif hakkı sahipleri referans videoları sayesinde telif hakkı ihlali yapan kullanıcıların yükledikleri videoları silebiliyorlar. Alman mahkemesi bu sistemin daha da geliştirilmesini istiyor.

Mahkeme kesin kararını önümüzdeki günlerde verecek ama şimdiden tavsiyelerini yapmış gibi gözüküyor. Eğer Youtube Alman mahkemesinin tavsiyelerine uyarsa telif haklarıyla ilgili sorun yaşamaz. Önümüzdeki günler bu konuya açıklık getirecek.

[

**İşte Crysis 3'ün İlk Videosu!..

**](http://www.scroll.com.tr/76257/iste-crysis-3un-ilk-videosu/)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler