HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Operasyonun komuta merkezi İzmir

NATO kaynakları, Libya'ya hava operasyonunun komuta merkezinin İzmir'de olacağını söyledi.

Operasyonun komuta merkezi İzmir

BRÜKSEL (A.A) - Aynı kaynaklar, NATO'da dün alınan uçuşa yasak bölgenin İttifak bünyesinde uygulanması kararının bu aşamada sadece planlamaya yönelik olduğunu belirtti.

Kaynaklar, BM'nin 1973 sayılı kararının tüm unsurlarının tamamıyla NATO'ya devrinin pazar ya da pazartesi günü olacağını, bu konuda siyasi irade bulunduğunu kaydetti.

NATO kaynakları, operasyonun gelecek haftadan itibaren bütünüyle İttifak'ın komutasına geçmiş olacağını ifade etti.

DIŞİŞLERİ YALANLAMIŞTI

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, dün DSP lideri Masum Türker'le görüşmüş ve NATO'nun Libya operasyonuyla ilgili bilgi vermişti.

Görüşmenin ardından DSP lideri Türker, Libya harekatının İzmir'den yönetileceğini söyleyince Dışişleri Bakanlığı jet bir açıklama yapmıştı.

Türker'in "Yani NATO'nun harekatı İzmir'den yürütmesi söz konusu'' sözlerine Dışişleri Bakanlığı operasyon merkezinin İzmir olmadığını belirterek, "Bakan Davutoğlu İzmir'le ilgili kesin bir bilgi vermedi" yanıtını verdi.

Dışişleri'nin açıklamasında planlamada İzmir'deki NATO karargahının da olabileceği gibi bir ifade vardı ve bugün ayrıntılar netleşti.

Önce ajanslara Libya harekatının komutasını devralan NATO'nun operasyonda İzmir'deki üssü de kullanacağı bilgisi düştü.

Ardından NATO'nun İzmir'deki üssü komuta merkezi olarak kullanacağı duyuruldu.

İzmir'deki üs, Libya'ya yönelik NATO operasyonuna katılan Türk unsurların diğer NATO kuvvetleriyle koordinasyonunda rol alacak. Libya harekatının tümünü yönetmeyecek.

ERDOĞAN İZMİR İÇİN NE DEDİ?

Bu arada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , uğradığı silahlı saldırıda yaralanan sanatçı İbrahim Tatlıses'i hastane ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, Libya'ya yapılacak operasyonun merkezinin İzmir olacağı yönündeki açıklamaları yalanlayarak, henüz kesinleşmiş bir karar olmadığını söyledi.

Operasyonu NATO'nun devralmaya başlamasıyla rahatladığını açıklayan Erdoğan, Paris'in devre dışı kalmasını çok olumlu bulduğunu söyledi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler