HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

SSK kendine öyle bir ceza kestiki...

Sigortasız ve kaçak işçileri takip eden Zonguldak Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürlüğü, sigortasız işçi çalıştırdığı gerekçesiyle kendi kendisine para cezası kesti.

SSK kendine öyle bir ceza kestiki...

Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürlüğü kendisine bağlı Sağlık, Sosyal Güvenlik Merkezi'ne 10 kişiyi sigortasız çalıştırdığı gerekçesiyle bin 332 TL idari para cezası kesti.

26 Ağustos 2009 tarihinde kuruma kesilen cezanın 15 iş günü içerisinde kurum veznesine yada kurumun banka hesap numaralarına ödenmesi istendi.

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunun 102. maddesine istinaden kesilen para cezasını kesen Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürlüğü ile cezayı yiyen Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürlüğü yetkilileri cezayı doğruladı.

SGK İl Müdür Yardımcısı M. Zafer Türkan imzası ile gönderilen cezanın bildirgesinde cezaya neden olan fiillerin ilk maddesinde ise işlem yapılan kişilerden sigortasız olduğu tespit edilen kişilerin kuruma bildirilmemesi gerekçe gösteriliyor.

Cezanın resmi ibrazında ise bazı yazılar, dikkat çekiyor. Yapılan resmi yazıda, cezayı kesen ve yazıyı gönderen bilim aylar önce kaldırılan Karaelmas Güvenlik Merkezi olurken, cezanın gönderildiği kurum ise 3 yıl önce lav edilen Sağlık İşleri Müdürlüğü gözüküyor. Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürlüğü yetkilileri, çalıştığı söylenen işçilerin hangi tarihte olduğunun bile belirtilmediğini ifade ederken, ceza gerekçesinin doğru olmadığını ifade etti.

Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürlüğü yetkilileri de yapılan temizlik hizmeti için ihalenin tamamlanmasından sonra kurumun istediği belgelerin Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi'nin 1 ay içerisindeki verilmesi zorunlu olmasına rağmen bildirilmemesi için cezanın kesildiğini ifade etti.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler