HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul'da Angus şoku!

Piyalepaşa Hayvan Pazarı'ndan satın alındıktan sonra kesilen angus cinsi kurbanlığın eti görenleri hayrete düşürdü.

İstanbul'da Angus şoku!

Simsiyah renkteki et oldukça kötü kokarken, hayvan sahipleri mağdur olduklarını belirterek yetkililerden yardım istedi.

[**

**](http://video.mynet.com/habervideo/Istanbul-da-Angus-soku/1010962/)

[

****](https://www.mynet.com/kurbanliklara-boyle-eziyet-ettiler-110100541987)

[**

**](https://www.mynet.com/hastaneler-acemi-kasaplarla-doldu-110100541983 )

[**

**](https://www.mynet.com/bunlar-hayvan-degil-canavar-110100541913 )

[**

**](https://www.mynet.com/kacan-dana-ankarayi-karistirdi-110100541934)

**

[**](http://video.mynet.com/habervideo/Firari-dana-3-km-yuzdu/1010561)

[

](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/memleketten-kurban-manzaralari-hep-ayni-manzaralar/6765/174925/sayfa/1/)

Piyalepaşa Hayvan Pazarı'ndan angus cinsi kurbanlık alan 7 ortak, hayvanı kesime götürdü. Hayvanı kesen deneyimli kasap, derisini yüzdükten sonra gördüğü manzara karşısında adeta şok oldu. Parçalara ayrılan hayvanın etinin simsiyah olduğu ve oldukça kötü koktuğu anlaşıldı. Bunun üzerine ne yapacaklarını şaşıran ortaklar, eti kurban pazarına geri götürdü.

İbrahim C., toplam 7 ortak olduklarını belirterek, "Kestik ama gördüğümüz manzara karşısında şok olduk. Et simsiyah ve iğrenç bir kokusu var. Şimdi bunu geri getirdik. Mağduruz. Yetkililerden cevap bekliyoruz" dedi.

Angusu kesen kasap ise, "Yıllardır kasaplık yapıyorum. İlk defa böyle bir şey gördüm. Bu et hastalıklı. Çok kötü kokuyor" diye konuştu. Zabıtaya iade edilen etin inceleme altına alındığı öğrenildi.

Kurban keserken kayan bıçak gögsüne saplandı

Eskişehir'in Beylikova ilçesinde kurban keserken kayan bıçağın göğsüne saplanması sonucu ağır yaralanan Salih Aslanoğlu yoğun bakıma alındı. Beylikova ilçesinde kurban keserken, kayan bıçağın göğsüne saplanması sonucu ağır yaralanan Salih Aslanoğlu, Eskişehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Alınan bilgiye göre, göğsüne bıçak saplanan Aslanoğlu'nun durumunun ağır olduğu ve kurtarılması için yoğun bakımda tedavi altına alındığı ve hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

Halkalı'da kaçan angus 3 saatte yakalanabildi

Halkalı'da sahibinin elinden kaçan angus cinsi boğa, 3 saatte yakalanabildi. Sahipleri ve vatandaşları saatlerce peşinden koşturan boğa nedeniyle çok sayıda kadın ve çocuk ezilme tehlikesi geçirdi.

Halkalı Şahintepe Mahallesi'nde satıldıktan kısa süre sonra sahibinin elinden kaçan angus cinsi boğa, ara sokaklara doğru ilerledi. Gözleri kapalı olan boğa kaçarken, sahipleri ve vatandaşlar kovalamaya başladı. Uzun süren kovalamaca sırasında tehlikeli anlar yaşandı. Ara sokaklara giren boğayla karşı karşıya kalan kadın ve çocuklar, büyük korku yaşadı. Çok sayıda kişi ezilme tehlikesi geçirirken, çok sayıda yakalama girişimi sonuçsuz kaldı. Zaman zaman kendisini yakalamak isteyenlerin üzerine yürüyen angus, yakalama girişimleri nedeniyle sinirlendi. Kovalamaca sırasında TEM Otoyolu yan yola çıkan hayvan, araç sürücülerine zor anlar yaşattı. Angus zaman zaman kamyonlarla durdurulmaya çalışıldı fakat başarısızlıkla sonuçlandı.

Tekrar ara sokaklara yönelen boğa nedeniyle, aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu vatandaşlar ezilme tehlikesi geçirdi. Ortalığı adeta birbirine katan angus, bir ara ip atılarak yakalanmak istendi. Angus, atılan ipe takılarak kafasının üstüne düştü. Sinirlenen hayvan, ayağa kalktıktan sonra kaçmaya devam etti. Angus, yaklaşık 3 saat süren kovalamacanın ardından zabıta ekipleri tarafından uyuşturucu iğne yapılarak etkisiz hale getirildi. Yere düşen hayvan, olduğu yerde sahipleri tarafından kesildi. Vatandaşlar, saatlerdir angusu yakalamaya çalıştıklarını belirterek, "Bizi uzun süre uğraştırdı. Her girişimimiz başarısızlıkla sonuçlandı. Sonunda yakalandı" diye konuştu.

Kurban sakinleştirme duası

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk beldesinde kesilmek üzereyken ipini koparan dana, kaçmaya başladı. Yol boyunca yaklaşık 10 kilometre ilerleyen dana, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesine kadar geldi.

Kurban hissedarlarının ve vatandaşların takip ettiği dana, Mıhlı Mahallesi mevkisinde denize girdi. Uzun süre yüzen dana, sandalla takip edildi. Takip sırasında, kurban hissedarları, ''Allah'ım sen kurbanımızı sakinleştir'' diye dua etti. Yaklaşık 3 kilometre yüzdükten sonra kıyıya çıkan dana, Altınoluk belediyesine bağlı zabıta ekiplerince üç iğne ile vurularak uyuşturuldu. Kurban sahipleri zorlu bir takibin ardından danalarına kavuştu.

Boğanın özgürlüğe kaçışı

Ankara'da kasabın elinden kaçan boğa saatler süren kovalamacanın ardından ODTÜ ormanlık alanına girerek canını kurtardı. Dikmen ilçesinde bir ahırda tutulan boğa kesilmek üzere yere yatırılmak istenirken kasabın elinden kaçtı. Boğanın sahibi ve çevredeki vatandaşlar uzun süre sokaklarda boğayı yakalamaya çalıştı.

Yardım talebi üzerine polis ve itfaiye ekiplerinin de peşine düştüğü boğa bir süre sonra soluğu Ankara-Eskişehir karayolunda aldı. Trafiği alt üst eden kızgın boğa, önüne çıkan çok sayıda otomobile de zarar verdi. Bir petrol istasyonunda kıstırılan boğa, peş peşe atılan kementlere sinirlenince uzun süre kovaladığı pompa görevlisini boynuz darbesiyle yere düşürdü.

Petrol istasyonunda bir süre bekleyen boğa çevresinin sarıldığını anlayınca tekrar Ankara-Eskişehir karayoluna çıktı. Bu sırada trafiği kilitleyen boğa, bir otomobilin önünde durdu. Otomobilinden inerek boğaya yaklaşan sürücü de boğanın kafa darbesiyle yere devrildi.

Saatlerce süren kovalamacanın ardından ODTÜ'nün ormanlık alanına kaçan boğa izini kaybettirerek özgürlüğüne kavuştu. Boğanın sahibi ile itfaiye ve polis ekiplerinin ODTÜ arazisindeki arama çalışmaları sürüyor. Ekipler samanlıkta iğne ararcasına boğanın izini sürmeye çalışıyor.

Van’da dana çukura düştü

Van’da kurbanlık olarak alınan ve sahibinin dikkatsizliği sonucu bir anda elinden kaçan dana, Edremit ilçesi Erdemkent TOKİ konutları yolunda Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) tarafından açılan iki metre derinliğindeki su dolu çukura düştü.

Çevredeki vatandaşların yardımıyla çukurdan çıkarılmaya çalışılan dana, tüm uğraşlara rağmen çıkarılamayınca durum itfaiye ekiplerine bildirildi.

Olay yerine gelen ekipler, Edremit Belediyesine ait iş makinesiyle çukurun yan tarafına yol açtı. Yaklaşık bir saat süren yol açma çalışmasının ardından çukura inen vatandaşlar, danayı, boynuna ip bağlayarak düştüğü çukurdan çıkardı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler