HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Diyanet de içki içenleri bulamadı!

Gezi olaylarında polis müdahalesinden kaçıp camiye sığınan eylemciler hakkında çıkan “İçki içtiler” iddialarını inceleyen Diyanet, kanıt bulamadı.

Taraf Gazetesi'nin haberine göre Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Gezi eylemleri sırasında eylemcilerin sığınarak revir olarak kullandığı Bezm-i Alem Valide Sultan Camii’nde yaşananlarla ilgili olarak başlattığı inceleme sonuçlandı. Buna göre Diyanet, “Camide içki içildi” iddiasını kanıtlayacak delillere ulaşılamadığını bildirdi. İstanbul Müftülüğü tarafından yürütülen incelemede, müezzinin ifadesi alındı, kamera kayıtları incelendi ve cemaatin de bilgisine başvuruldu. Yapılan tüm incelemelerde, mevcut görüntülerin dışında bir bilgi ve belgeye ulaşılamadığı kaydedildi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Milli İradeye Saygı” mitinglerinde gündeme getirdiği Gezi Parkı eylemleri sırasında polis müdahalesinden kaçan eylemcilerin sığındığı camide “içki içtiğine” yönelik iddialarını, Diyanet incelemeleri sonucunda bulunamadı.
İstanbul Müftülüğü tarafından başlatılan incelemede müfettişler, kamuoyuna yansıyan görüntülerin, bilgilerin ve kayıtların dışında, yeni bir bilgi ve belgeye ulaşamadı. İnceleme sırasında, camide bulunan müezzinin ve cemaatin de ifadesine başvuruldu. Ancak söz konusu kişilerin de, içki içildiğine yönelik somut bilgi ve belgeyi müfettişlere sunamadığı kaydedildi. Konuyla ilgili hazırlanan rapor, Diyanet İşleri Başkanlığı’na sunuldu. Tartışmaların alevlendiği dönemde, inceleme sonucunda hazırlanacak raporun kamuoyu ile paylaşılacağı öne sürülmüştü. Ancak, Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri raporun açıklanma tarihi ve şekli konusunda henüz alınmış bir kararın bulunmadığını bildirdi.
**Müezzin de yalanlamıştı**
Savcılığın ve emniyet birimlerinin de, olay günü camide yaşananlarla ilgili soruşturması ve incelemesi oldu. Bu soruşturmalardan da, “ezilmiş bira kutusunun” dışında, içki içildiğine dair somut belgeye ulaşılamamıştı.
Cami müezzini Fuat Yıldırım, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne verdiği altı saatlik ifadesinde “Ben din adamıyım, yalan söyleyemem. Cami içerisinde içki içen ya da elinde içki şişesi olan birini görmedim” demişti.
[Taksim Gezi Parkı Olayları](http://haber.mynet.com/kategori/geziparki) | [](http://haber.mynet.com/kategori/geziparki)


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler