HABER

Ordu'da deprem tartışıldı

Jeoloji Mühendisleri Odası Ordu Temsilcisi Osman Çelik, 3 ilçesi 1. derecede, 11 ilçesi 2. derecede, 5 ilçesi de 3. derecede deprem kuşağında yer alan Ordu'da, olası bir depremde can ve mal kaybının en az düzeyde olması için yerel yönetimlere büyük görev düştüğünü söyledi.

Ordu'da deprem tartışıldı

Ordu Valiliği İl Genel Meclisi salonunda düzenlenen "Ordu İlinin Depremselliği" konulu toplantıda konuşan Osman Çelik, bu konuda yasal ve vicdani sorumluluğun yerel yönetimlere ait olduğunu vurgulayarak, "İmar sahası içinde ve dışında meydana gelen yapılaşmalarda yerel yönetimler, inşaat ve jeoloji mühendisleri ile ortak çalışmalıdır. İster şehir merkezlerinde ister köylerde, bütün yapıların sağlıklı ve güvenli olabilmesi için yerel yönetimlerin mühendislik hizmet ve denetiminden geçmesini sağlamaları gerekiyor. Siyasi mülahazalarla verilen kararlar vicdani bir sorumluluğun önüne geçmemelidir" dedi.

"İŞİ EHİL KİŞİLER YAPMALI"

İnşaat Mühendisleri Odası Ordu Şubesi Başkanı Bahri Özdoğru da yaptığı konuşmada, bir inşaat yapılırken statik ve betonarme projede meydana gelebilecek işçilik hatasının telafisinin mümkün olmadığını, bu durumu ortadan kaldırabilmek için yapı sahiplerinin inşaat mühendisleriyle işbirliğine girmeleri gerektiğinin altını çizdi. Özdoğru, "İnşaat tamamen inşaat mühendisinin kontrolünde olmalıdır. İnşaat yapımı bilgi ve eğitim gerektiren pahalı ve çok ciddi bir iştir. Herkesin yapabileceği iş değildir. İnsanların canını ve malını ilgilendiren bu konuda işi mutlaka ehil kişilere bırakmak gerekir" diye konuştu
Toplantıya, Ordu Vali Vekili Hüseyin Demirciler'in yanı sıra ilçe kaymakamları, belediye başkanları ve inşaat mühendisleri katıldı.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler