HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Pokemon hala gündemde

Dillerden düşmeyen çizgifilmin yeni oyunu geliyor.

Pokemon hala gündemde
1989 yılında bir düşünce olarak ortaya çıkmış olan Pokemon yani cep canavarları yepyeni bir haberler gündemde. Milyonlarca insanın yıllardır dillerden düşürmediği Pokemon'un o kadar çok oyunu çıkmıştır ki sayısını biz bile unuttuk. Pokemon, hem ödül kazanmış bir anime, hem bir manga, hem de video oyunu serisinin de olmasıyla ününe ün katmaya devam ediyor.
Pokemon'un, Satoshi Tajiri'nin küçüklükten gelme böcek toplama hobisinden doğduğu söyleniyor. Pokémon fikri aklına geldiği zaman bu fikri Nintendo'ya götürmüş ve bunu çekici bulmayan Nintendo da projeyi askıya almıştı. Kısa bir süre sonra bu fikri yeniden değerlendiren Nintendo projeyi aktifleştirdi ve Nintendo Gameboy konsolunda oyun yayımlandı.
İlk oyun Pocket Monsters: Green olarak sizlerle buluştu. Oyun o kadar çok tutuldu ki devamı kısaltılarak Pokemon Green adını aldı. Oyun ilk başta sadece Nintendo hayranları tarafından tutulmuştu. Fakat sonrasında Mew adlı yepyeni bir Pokemon duyuruldu. Sadece bu Pokemon'u görmek isteyen hayranları kapış kapış oyunu almaya başladı. Ancak bu Pokemon sadece diğer bir GameBoy'dan Mewtwo'yla takas edilerek gelmekteydi. Bu sayede oyun satışları aniden patlama yaptı. Bunu gören Tv Tokyo da Pokemon projesine el attı ve oyunun animesi doğdu.
Bu kadar ünlü olan oyun da kendi sektöründe gelişmeye devam etti. Çünkü ne de olsa Pokemon bir oyundan doğmuştu. Son oyun 2009 yılında Pokemon Mystery Dungeon adı altına çıkmıştı. Şimdi de yeni bir proje peşinde olan firma Pokemon Mystery Dungeon: Magnagate and the Infinite Labyrinth adlı oyun Wii U platformu üzerinden kullanıcılarıyla buluşacak.
[ ****](http://www.merlininkazani.com/--55253p1.html)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler