HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

1 liralık çakmağı 5 bin liraya sattı

Altından yapıldığını iddia ettiği 1 TL'lik çakmakları, 2 bin-5 bin TL arasında satarak 6 kişiyi dolandırdığı öne sürülen zanlı yakalandı.

1 liralık çakmağı 5 bin liraya sattı

İstanbul'da, külçe altın şeklindeki promosyon çakmakların, İran'dan getirdiği altın çakmaklar olduğunu söyleyerek 6 kişiyi 20 bin lira dolandırdığı iddia edilen 60 yaşındaki Aydın K., polis tarafından yakalandı.

Ataşehir ve Ümraniye’de meydana gelen dolandırıcılık olayları üzerine polis harekete geçti.

Polisin belirlemelerine göre zanlı, yolda rast gele seçtiği insanların yanına yaklaşarak "İran’dan altın kaplama çakmak getirdim. Bunu satacak kuyumcu arıyorum. İsterseniz size satabilirim" diyor.

Tam bu sırada zanlının suç ortağı yanlarına gelerek "Ben kuyumcuyum. Bu çakmak gerçekten çok değerli. Siz almıyorsanız ben alayım. İki katı paraya satarım" diye araya giriyor.

Önüne gelen bu fırsatı kaçırmak istemeyen mağdurlar piyasa değeri 2 ile 5 arasında değişen çakmakları, binlerce lira karşılığında satın alıyor.

Ancak mağdurlar, çakmağı satmak için bir kuyumcuya gittiklerinde dolandırıldıklarını anlıyor.

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri güvenlik kamera görüntülerinden, daha önce benzer suçlardan polise geliş kaydı bulunan Aydın K.’yı tespit ederek, harekete geçti.

Polis, Esenler’de düzenlediği operasyonda Aydın K.’yı gözaltına aldı. Aydın K. kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmeyerek "Ben kimseyi dolandırmadım" dedi. Şikayetçi olan 6 mağdur, Aydın K.’yı Asayiş Şube Müdürlüğü’nde teşhis etti. Poliste işlemleri tamamlanan Aydın K., adliyeye sevk edildi. Polis, Aydın K.’nın suç ortağını da arıyor.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler