HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ATM kullananların kartından para çektiler

Banka ve kredi kartlarını ATM'ye kurdukları düzenekle kopyaladıkları, şifreleri de gizli kamerayla öğrenip kart sahibinin hesabından para çektikleri iddiasıyla gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı.

ATM kullananların kartından para çektiler

İzmir Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçları Bürosu ekipleri, sahiplerinin bilgisi dışında banka hesaplarından para çekilmesi ve kredi kartlarından harcama yapılmasıyla ilgili gelen çok sayıda şikâyet üzerine soruşturma başlattı.

Şikâyetçilerin aynı otomatik bankacılık makinesini (ATM) kullandığını belirleyen ekipler, güvenlik kamerası kayıtlarından, yüzlerinin görünmemesi için tedbir alan iki kişinin ATM'ye banka kartlarını kopyalayan düzenek kurduğunu ve kart şifrelerini de ATM'ye yerleştirdikleri gizli kamera vasıtasıyla öğrendiklerini tespit etti.

Banka yetkilileriyle temasa geçen polis ekipleri, Alsancak semtindeki başka bir ATM'de şüpheli düzenek bulunduğunun bildirilmesi üzerine bölgede tedbir alarak, kurdukları düzeneği almaya gelen M.A. (38) ve G.Ş'yi (27) suçüstü yakaladı.

Zanlıların kullandığı otomobilde yapılan aramada, düzenek kurmada kullandıkları malzemeler ile güvenlik kamerası kayıtlarında kimliklerinin tespit edilmemesi için giydikleri bere, şapka, kask ve güneş gözlüğü gibi çeşitli aksesuarlar, evlerinde yapılan aramada ise kopyalanan kart bilgilerinin tutulduğu bellek kartları ele geçirildi.

Yapılan incelemede, zanlılar gözaltına alınmadan önce söz konusu ATM'ye kurulan düzenekle 1,5 saatte 33 kişinin kart bilgilerini kopyaladığı, ayrıca ele geçirilen bellek kartlarında, 170 kişiye ait kart bilgilerinin bulunduğu tespit edildi.

Kart sahiplerinin hesaplarından para çektikleri, kopyaladıkları kredi kartlarıyla da iz bırakmamak için Tayland ve ABD merkezli internet sitelerinden alışveriş yaptıkları ileri sürülen zanlıların, ilk belirlemelere göre 60 bin liralık haksız kazanç elde ettiği öne sürüldü.

Zanlıların, Muğla'nın Ortaca ve Fethiye ilçeleri ile Aydın'ın Nazilli ilçesinde de aynı yöntemle kart kopyaladıkları, aynı yöntemi başka yerlerde kullanmış olmaları ihtimali göz önünde bulundurularak, tüm illerin emniyet yetkililerine olay ve kullanılan yöntemle ilgili bilgi verildiği öğrenildi.

Zanlılar M.A. ve G.Ş, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasını ardından sevk edildikleri adliyede, çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

AA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler