HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Berdel evliliğe çifte dava

Adana'da 'berdel' yöntemiyle küçük yaştaki kızlarla evlenen 2 kişi hakkında 15 ve 29 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

ADANA (İHA) - Olay, 15 Şubat 2013 tarihinde merkez Yüreğir ilçesindeki Köprübaşı Polis Merkezi’ne giden 15 yaşındaki gelinler S.K. ve Y.D.’nin "berdel" yöntemiyle evlendirildiklerini anlatmasıyla ortaya çıktı. S.K. ile resmi nikahsız olarak evlendiği iddia edilen F.D. ve Y.D. ile berdel yöntemiyle evlendiği iddia edilen M.K. hakkında açılan davada soruşturma tamamlandı.

İki ayrı savcı tarafından yürütülen soruşturmada, Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde F.D. hakkında "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılırken, S.K'nın annesi T.K. ile F.D.'nin annesi S.D. ve babası Ş.D. hakkında da "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçlamasıyla 15'er yıla kadar hapis cezası istendi.

M.K. hakkında hazırlanan ve Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edilen iddianamede ise "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı" ve "Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçlamalarıyla toplam 29 yıla kadar hapis cezası istendi.

Çocuk Şube Müdürlüğü'nde ifadelerinin ardından devlet korumasına alınan çocuk gelinlerden S.K., başından geçen olayı şöyle anlattı:

"Kayınpederim Ş.D., oğlu için beni annemden istedi. Ağabeyim 'Kız istemiyor, vermeyelim' dedi. Ancak, annem beni zorla F.D. ile evlendirdi. Mahallede düğün yapıldı. Düğün tarihini tam olarak hatırlamıyorum. Çünkü okuma- yazma bilmiyorum."

Diğer çocuk gelin Y.D. de benzer ifade vererek şikayetçi olduğunu söyledi. Çocuk gelinler ayrıca "Bizi ailemize vermeyin. Çünkü ailelerimiz bizi öldürür" diye ifade verdi.

Öte yandan Y.D.'nin evlendirilmesiyle ilgili olarak aileler hakkındaki soruşturmanın ise devam ettiği öğrenildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler