HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan'dan Sarkozy'e 'muhteşem' cevap

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan Fransa Devlet Başkanı Nicholas Sarkozy'e 'muhteşem' cevap

Erdoğan'dan Sarkozy'e 'muhteşem' cevap

Muhteşem Yüzyıl dizisinde Kanuni'yi canlandıran Halit Ergenç'in okuduğu Sultan Süleyman'ın kendisinden yardım isteyen Fransa kralına yazdığı mektubu bu kez de Başbakan Erdoğan okudu.

[

****](https://www.mynet.com/ve-sonunda-sarkozy-de-konustu-110100608071)

[

****](https://www.mynet.com/sarkozy-bilmiyorsa-babasina-sorsun-110100608057)

Soykırımı inkar edenlere hapis ve para cezası öngören yasaya Erdoğan'ın tepkisi sert oldu. Başbakan'ın hedefinde yasanın mimarı Sarkozy vardı.
Müslüman Toplumlarda Değişim ve Kadının Rolü Konferansı'nda konuşan Erdoğan, Türkiye'nin öfkesini çeken Sarkozy'e bu sözlerle yüklendi:
"Tarihi bir belgeyi göstermek istiyorum. Bu belgeyi Türkiye'yi ziyareti esnasında Sayın Sarkozy'e hediye etmiştim. Ama belli ki okumamış. Bu belge 1526'da işgal altındaki Fransa'nın tutuklu kralı Francesko'ya Kanuni Sultan Süleyman'ın gönderdiği mektup."
Bu sözlerin ardından Erdoğan, kürsünün arkasından çıkardığı fermanı eline alarak o mektubu okumaya başladı.
**ERDOĞAN'DAN SARKOZY'E PADİŞAH CEVABI!**

[Erdoğan'dan Sarkozy'e Padişah cevabı!](https://www.mynet.com/videolu-haberler "Erdoğan'dan Sarkozy'e Padişah cevabı!") | [www.mynet.com/video](https://www.mynet.com/video "https://www.mynet.com/video")
**HALİT ERGENÇ DE OKUMUŞTU**
Başbakan Erdoğan'ın okuduğu mektup, Osmanlı İmparatorluğu'nun Kanuni Sultan Süleyman dönemini anlatan Muhteşem Yüzyıl adlı diziyle de gündeme gelmişti. Dizide Kanuni'yi canlandıran Halit Ergenç tarafından da okunmuştu.
[** **](http://video.mynet.com/siesan2010/Gunlerce-tartisilacak-sahne/1208556/)
Peki bu iki isim o mektubu nasıl okudu? Ergenç, fermanı mehter müziği ve savaş görüntüleri eşliğinde okuyor. Tok sesiyle bilinen Erdoğan, hastalıktan yeni çıkmasına rağmen mektubu kendine has hitabetiyle okuyor.
**İŞTE O MEKTUP**
"Benki sultanların sultanı, hakanların başı, krallara taç giydiren Allah'ın yeryüzündeki gölgesi ve atalarımın fethettiği Akdeniz'in, Anadolu'nun, Zülkadriye'nin, Kürdistan'ın, Acem'in, Şam'ın, Halep'in, Kudüs'ün, Arabistan'ın ve Yemen'in, Medine’nin ve de ateş saçan mızrağımın ve zafer getiren kılıcımın üstünde sahip olduğum nice ülkenin padişahi olan Sultan Süleyman Han.
Sen ki Fransa ülkesinin kralı olan Françesko'sun.Kralların sığınağı olan kapıma mektup göndererek ülkenizin işgale uğradığını, ve esir edilerek hapse atıldığınız bildirmişsiniz.
Bu durumdan kurtulmak için benden yardım istiyorsunuz. Gönülünüz ferah tutun ve sakın üzülmeyin. Sadece allah'ın dediği olur. Ne yapacağımı elçinizden öğreneceksiniz"
[ ****](http://cevaplar.mynet.com/anket-sorulari/kanuni-sultan-suleymanin-mektubunu-en-guzel-kim-okumustur/6358)

Mynet Youtube

En Çok Aranan Haberler