HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Esad'ın büyük pişmanlığı

Cumhuriyet Gazetesi’ne konuşan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Suriye tarafından düşürülen Türk uçağı için "Keşke düşürmeseydik" dedi

Esad'ın büyük pişmanlığı

Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Utku Çakırözer Suriye'de Beşar Esad ile görüştü.

Esad, Çakırözer'in silahsız bir uçağı neden düşürdünüz sorusuna "Uçak İsrail uçaklarının sürekli kullandığı koridoru kullanıyordu. Radarlarımızda göremediğimiz ve bilgi de verilmediği için askerler düşürdü. Türkiye'ye ait olduğunu sonra öğrendik" şeklinde yanıt verdi.

Uluslararası hava sahasında düşürmüş olsalar özür dilemekten çekinmeyeceklerini belirten Esad "Yüzde yüz, keşke düşürmeseydik diyorum" diye konuştu. "Türkiye'de genelkurmay başkanı değiştikten sonra hükümet bizimle ilişkiyi yasakladı" diyen Esad, "Acil durumda arayacak bir Türk komutanın telefonu bile yok elimizde. İlişkiler kesilmeseydi sorunu büyümeden çözerdik" dedi.

Cenevre görüşmelerinde çıkan ortak metni değerlendiren Esad, "Suriye halkının kararına saygı vurgusu var. O da benim için yeterli" ifadesini kullandı.

Esad, "Koltuğu düşünmüş olsaydım Amerika’nın telkin ve talimatlarını yerine getirirdim. Petro-dolarların peşinden koşardım. Ama daha önemlisi ülkemde füze kalkanı kurmasına izin verirdim." şeklinde konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler