HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gül’den Orgeneral Özel’e taziye telefonu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Afganistan’da şehit olan Türk askerleriyle ilgili açıklamasında, “Türkiye, dost ve kardeş Afgan halkına destek vermeye devam edecektir” dedi.

ANKARA(ANKA) – Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’e telefonla arayarak Afganistan’da 12 askerin şehit olması dolayısıyla başsağlığı diledi. Gül yaptığı açıklamada da Türkiye’nin Afgan halkına destek vermeye devam edeceğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Afganistan’da bir helikopterin düşmesi sonucu 12 askerin şehit olması nedeniyle, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’i telefonla arayarak, başsağlığı dileklerini iletti. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Gül, yaptığı açıklamada da “NATO'nun Afganistan'da faaliyet gösteren Uluslararası Güvenlik Yardım Kuvveti (ISAF) çerçevesinde, ülkemizin komuta ettiği Kabil Bölge Komutanlığı emrinde görev yapan helikopterimizin düşmesi sonucu, 12 askerimizin şehit olmasından derin üzüntü duydum. Milletçe acımız büyüktür” dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, vatan savunmasının yanında, Afganistan’da ve diğer yerlerde katıldığı barışı tesis ve koruma operasyonlarında büyük fedakârlıklar gösterdiğini belirten Cumhurbaşkanı Gül’ün açıklaması şöyle devam etti:

“Türk askeri, ülkemizin insanlık adına üstlendiği misyon kapsamında, diğer kuruluşlarımızla birlikte Afgan halkına ciddi katkılar sağlamaktadır. Türkiye, dost ve kardeş Afgan halkına destek vermeye devam edecektir. Uluslararası görevlerdeki başarılarıyla dünyanın takdirini kazanan, dünya ve bölge barışına değerli hizmetlerde bulunan Türk Silahlı Kuvvetlerimize, fedakârlıkları için minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Şehitlerimizin ailelerinin acısını yürekten paylaşıyorum. Bu elim olayda şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine, milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı diliyorum. Bu vesileyle, olayda hayatını kaybeden sivillerin yakınlarına da içten taziyelerimi iletiyorum.”

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler