HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İzmir yine sallandı: 4.4

İzmir 4.4 büyüklüğünde depremle yine sallandı.

İzmir yine sallandı: 4.4

İzmir'de dün meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremin ardından gece saatlerinde bir deprem daha meydana geldi.

[

](https://www.mynet.com/izmirde-deprem-110100628394)

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre saat 03.02’de merkez üssü İzmir Körfezi olan 4.4 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi.

ARTÇILAR DEVAM EDİYOR

İzmir, artçı depremlerle sallanmaya devam ediyor. Dün akşam saatlerinde 5.0 büyüklüğünde depremle sarsılan İzmir'de son 10 saat içinde büyüklüğü 1.9 ile 5.0 arasında değişen 28 ayrı sarsıntı meydana geldi. Gece saat 03:02'de meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki son deprem başta Foça olmak üzere İzmir halkını sokağa döktü.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre; saat 03:02'de yerin 13 kilometre derinliğinde 4.4 şiddetinde meydana gelen depremin merkez üssü, İzmir körfezi olarak belirlendi. Deprem, Foça, Karaburun, Menemen, Aliağa ve Urla ilçelerinde çok kuvvetli hissedildi. Depremi hisseden vatandaşlar büyük korku ve endişe yaşadı. Üst üste gelen deprem nedeniyle tedirgin olan vatandaşlardan bazıları, evlerinden ayrılarak bir süre sokaklarda ve araçlarında bekledi.

İzmirli vatandaşlar büyük bir deprem olması korkusu ve endişesinden dolayı sokakta beklemeye devam ederken paniğe yol açan son depremin ardından başlatılan incelemede şu ana kadar can ve mal kaybı olmadığı bildirildi.

Saat 03:02'de meydana gelen 4.4. şiddetindeki depremden sonra son 10 dakika içinde yine merkez üssü İzmir körfezi olmak üzere 3.2, 2.5, 2.6 büyüklüğünde üç ayrı deprem daha meydana geldiği kaydedildi.

DÜN 5.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM OLMUŞTU

İzmir'de dün 17.48'de merkez üssü İzmir’in Karaburun İlçesi ile Yunanistan’ın Midilli Adası arasında, Foça açıkları olan deprem bölgede şiddetli hissedildi.

Foça, Urla, Karaburun ve Çeşme ilçelerinin yanı sıra İzmir kent merkezinde de kısa süreli paniğe neden olan depremin hasara neden olmadığı belirtildi. Tatil ve havanın güzel olması nedeniyle dışarıda olan İzmirlilerin bir çoğu ise depremi hissetmedi.

İzmir Valiliği Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi Başkanı Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, İzmir'deki depreme ilişkin “Olumsuz bir durum tespiti veya bildirimi yok” dedi.

Aydın, yaptığı açıklamada, merkez üssü İzmir Körfezi olan 5.0 büyüklüğündeki depremin ardından İzmir merkez ve ilçelerdeki durumla ilgili görüşmeler yaptıklarını, kendilerine iletilen herhangi bir problemin olmadığını söyledi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler