HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Pasifik'te büyük deprem sonrası tsunami: 4 ölü

Solomon adaları açıklarındaki 8 büyüklüğünde deprem sonrası oluşan tsunami en az dört kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

Solomon adaları açıklarında meydana gelen Richter ölçeğine göre 8 büyüklüğündeki depremin yol açtığı tsunamide en az dört kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Depremin Solomon adalarının bir parçası olan Santa Cruz adaları yakınlarında meydana geldiği açıklandı.

Depremin ardından adaların doğusundaki Lata kentini yaklaşık bir metre boyundaki dalgaların vurduğu, tsunami nedeniyle onlarca evin yerle bir olduğu haberleri geliyor.

Lata, Santa Cruz adası olarak bilinen Nendo'nun en büyük kenti.

Solomon Başbakanı'nın basın sözcüsü Robert İroga BBC'nin sorularını yanıtlarken, Lata'yı vuran dalgaların kentin 500 metre kadar içine ulaştığını söyledi.

Sözcü de, kendilerine ulaşan ölü sayısı bilgisinin dört olduğunu söyledi.

Lata Hastanesi'ndeki yetkililer ise, olayda dördü yaşlı, biri de küçük bir erkek çocuk olmak üzere beş kişinin hayatını kaybettiğini kaydediyor.

Solomon adalarında yayın yapan Power FM çalışanlarından İrene Scott, çeşitli yaralanmalar nedeniyle çok sayıda kişinin hastanelere kaldırıldığını, ancak insanların çoğunun kentin yüksek kesimlerine kaçmasının ölü ve yaralı sayısının artmasını önlediğini söyledi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler