HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Samsung S4 modelini tanıttı

5 inç ekranı olan telefonun en dikkat çekici özelliği gözle kontrol sistemi.

Bu teknolojiyle telefon ekranda nereye baktığınızı algılayıp görüntüyü istenen yöne kaydırabiliyor. Yeni telefonda ön ve arka kamerayı aynı anda kullanmak mümkün.

Samsung dördüncü nesil Galaxy S modeli S4'ü New York'ta gösterişli bir toplantıyla tanıttı.

5 inç ekranı olan telefonun en dikkat çekici özelliği gözle kontrol sistemi. Bu teknolojiyle telefon ekranda nereye baktığınızı algılayıp görüntüyü istenen yöne kaydırabiliyor.

Ekrana bakmadığınız zamanlarda izlenen videounun durmasını sağlamak da mümkün.

Tüm dünyada Nisan sonunda satışa sunulacağı belirtilen telefonun 13 megapiksel çözünürlüğe sahip arka kamerası ile 2 megapiksel çözünürlüklü öne kamerası var ve ikisi aynı anda kullanılabiliyor. Yani çektiğiniz fotoğrafa kendinizi de dahil edebiliyorsunuz.

130 gram ağırlığındaki telefon 7,9 mm kalınlığında. Bu özellikleriyle S3'ten daha hafif ve daha ince.

Samsung'un HD Amoled teknolojisini kullanan telefon ekranı inç başına 441 pikselle (ppi) S3'ten daha yüksek çözünürlüğe sahip.

Galaxy S4'ün tanıtımından sonra Seul borsasında, telefon pazarında doygunluğa ulaşılmaya başlandığı endişesiyle Samsung hisselerinin ortalama değeri yüzde 1,7 oranında düştü.

Halihazırda Samsung tüm üreticilerden daha fazla akıllı telefon satıyor. Ancak "üst sınıf" ürün kategorisinde Apple zirvede.

Fakat sektör uzmanları, Samsung'un amiral gemisi Galaxy S serisinin iPhone ile arasındaki farkı kapatmaya başladığını ve bu yıl bir numaraya oturabileceğini belirtiyor.

Apple iPhone 5'i Eylül'de çıkardı. Şirketin Samsung'un S4 hamlesi karşısında yeni modeli iPhone 5S'i daha erken; muhtemelen bu yaz piyasaya sürme kararı aldığı konuşuluyor.

Iphone'un yeni modelinde arayüzün değiştirileceği, sesli komut programı Siri'nin geliştirileceği, "bulut"ta film kapasitesinin artırılacağı ve belki de fiyatın aşağı çekileceği ileri sürülüyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler