HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şantaj yüzünden intihar etti!

Kanada’da yaşayan 15 yaşındaki Amanda Todd isimli genç kız bu videoyu yayınlayıp intihar etti.

Şantaj yüzünden intihar etti!
Sosyal paylaşım sitesindeki tehditler bir genç kızı intihara sürükledi. İnternet üzerinden tehditlere maruz kalan ve intihar eden Amanda Todd için, ölümünden beş gün sonra Kanada’nın en batı eyaleti British Columbia’da bir anma töreni düzenlendi.
Amanda, bir süre önce kendisini alkole ve uyuşturucuya sürükleyen ve internet üzerinden yıllarca devam eden şantajlardan söz ettiği videoyu video paylaşım sitesinde paylaşmıştı.
Dokuz dakikalık videoda Amanda videoda, internette tanıştığı bir yabancının, göğüslerini göstermesi konusunda kendisini nasıl ikna ettiğini ve bu kişinin bu fotoğrafları arkadaşlarına nasıl gönderdiğini anlatıyor.
Amanda’nın çıplak fotoğrafları daha sonra sosyal medyada kendisine karşı kullanılmış.
Bu olay yüzünden sürekli okul değiştirmek zorunda kalan Amanda, yine de tehditlerden ve fiziksel saldırılardan kurtulamamış.
Amanda videoda, bir kızla yaşadığı şiddet olayının ardından eve giderek çamaşır suyu içtiğini anlatıyor.
**İşte Amanda'nın videoda anlattıkları:**
"Arkadaşlarımla internette kameralı sohbetlerimizde bana ne kadar güzel olduğumu söyleyip ‘daha fazlasını’ göstermemi isterlerdi. Ben de dediklerini yapardım. Bir yıl sonra, Facebook üzerinden bir mesaj aldım. Mesajı gönderenin beni nereden tanıdığını bilmiyorum.
Mesajda ‘eğer benim için özel bir şov sunmazsan göğüslerini herkese gösteririm’ diyordu. Bu kişi adresimi, akrabalarımı, okulumu, arkadaşlarımı, her şeyi biliyordu. Noel tatilinde polisler gece 4’te evime geldi.
Fotoğrafım herkese gönderilmişti. Bu olaydan sonra çok hastalandım. Depresyon, panik atak gibi rahatsızlıklarım oluştu. Başka bir eve taşınıp, alkol ve uyuşturucu bağımlılıklar edindim.
Korkularım yüzünden sokağa bile çıkamıyordum. Bir sene sonra bu çocuk yeniden ortaya çıktı ve profil fotoğrafı benim göğüslerimin fotoğrafından oluşan bir Facebook hesabı oluşturarak arkadaşlarımı ekledi.
Bunun üzerine sahip olduğum tüm arkadaşlarımı da kaybedince, her gece ağlamaya başladım. Artık çevremdeki insanlar benden hoşlanmıyor, bir de hakaret yağdırıyorlardı. O fotoğrafı artık asla geri alamam, sonsuza dek orada kalacak"

[Şantaj yüzünden intihar etti!](http://video.mynet.com/habervideo/Santaj-yuzunden-intihar-etti/1475478/ "Şantaj yüzünden intihar etti!") | [www.mynet.com/video](https://www.mynet.com/video "https://www.mynet.com/video")
Amanda Todd’un ailesi olayla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.
**ANONYMOUS DEVREDE**
Kanadalı yetkili, Amanda’nın görüntülerini internette yayımlamasının diğer çocuklara ibret olması açısından önemli olduğunu dile getiriyor:
“Bu olaydan geri kalan tek önemli nokta, Amanda görüntüleri internette yayımladı. Diğer çocuklar da izleyip sonunda nasıl mağdur oldunduğunu görmeli.”
Amanda’nın annesi, kızının intihar etmeden önce çektiği ve içinde bulunduğu haleti ruhiyesini anlatan videoyu sosyal paylaşım ağı Youtube’da yayımlamasını doğru bir karar olarak görüyor.
Uzmanlar ise bu durumun çok hassas olduğu görüşünde: “Eğer dikkatsiz yapılmışsa başka çocukları intihara teşvik edebilir. Bakın intihar ederseniz popüler olursunuz gibi. Ancak dikkatli yüklenmişse annenin istediği gibi ibret verici olabilir.”
Şimdi Kanada polisi dünyanın her yerinde Amanda’yı bu duruma düşüren kişiyi arayadursun siber aktivist hacker grubu Anonymous, bu kişinin kimliğini tespit ettiğini duyurdu.

Mynet Youtube

En Çok Aranan Haberler