HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye için kötü senaryo yiyecek sıkıntısı

İngiltere’nin Ulusal Meteoroloji Ofisi’nin raporuna göre, yüzyıl sonunda Türkiye, Brezilya, Çin, Mısır, Hindistan, Rusya ve ABD’de yiyecek üretiminin çarpıcı bir biçimde düşebilir.

LONDRA (ANKA) - Küresel ısınma, iklim değişiklikleri ve kuraklık dünyanın geleceğiyle ilgili endişe kaynağı olmaya devam ediyor. İngiltere’nin Ulusal Meteoroloji Ofisi’nin (Met Office) raporunda, yüzyıl sonunda Türkiye, Brezilya, Çin, Mısır, Hindistan, Rusya ve ABD’de yiyecek üretiminin çarpıcı bir biçimde düşebileceği uyarısı yapıldı.

Dünyanın en önemli hava tahmin merkezlerinden İngiltere’nin Ulusal Meteoroloji Ofisi’ne göre, yaklaşık 18 milyon İngiliz yüzyılın sonunda su sıkıntısı ve seller yaşanabilir.

İngiliz Guardian gazetesinin haberine göre, 24 ülkenin dahil edildiği raporda en kötü senaryo ise, Türkiye, Brezilya, Çin, Mısır, Hindistan, Rusya ve ABD’de yiyecek üretiminin çarpıcı bir biçimde düşebilecek olması.

Analistler, iklim değişikliği birçok gelişmiş ülkede daha önce düşünüldüğünden daha kötü olabileceğini iddia ederek, yüzyıl sonunda çoğunun Bangladeş, Çin, Hindistan ve Mısır’dan olan yaklaşık 49 milyondan fazla insanın deniz seviyesinin yükselmesiyle sel yaşayabileceğini vurguladı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler