HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Amerikan donanmasının 'ilk eşcinsel öpüşmesi'

Amerikan ordusunda görevli iki lezbiyen denizci, Eylül ayında değiştirilen yasaların getirdiği özgürlükten faydalanarak ilk eşcinsel öpüşmeyi gerçekleştirdi.

ABD silahlı kuvvetlerinde eşcinsellere konan yasağın kaldırılması ardından, Amerikan donanmasına bağlı denizcilerin gelenekselleşmiş ''liman öpüşmesi'' ilk defa iki eşcinsel arasında gerçekleşti.

80 gün denizde seyrettikten sonra karaya geri dönen lezbiyen denizci Marissa Gaeta, limanda kendisini bekleyen sevgilisini öptükten sonra ''bu anın gelmesini uzun süre beklediklerini'' söyledi.

Eşcinsellerin Amerikan ordusundaki varlığı ülkede yıllardır tartışılan bir konu.

Eşcinsel olduğunu açıkça söyleyen kişileri ordudan men eden yasaların geçen Eylül ayında kaldırılmasına karar verildi.

USS Oak Hill adlı savaş gemisindeki denizciler, Virginia eyaleti kıyılarında yer alan Virginia Beach limanına yanaşmadan önce, sevdiğine kavuşmak için gemiden inecek ilk kişiyi kura ile belirlemeye karar verdiklerini söylüyorlar.

Çekilen kurada şanslı kişi, 23 yaşındaki denizci Marissa Gaeta oldu.

Kendisi gibi kadın asker olan 22 yaşındaki sevgilisi Citlalic Snell, iki yıldır birlikte olduğu Marissa ile eğitim sırasında tanıştıklarını ve ilişkilerini artık gizlemek zorunda olmamaktan her ikisinin de çok memnun olduğunu söyledi.

Marissa Gaeta, kurada ilk öpücük hakkını kazandığını telefonla sevgilisine önceden bildirdiğini söylüyor.

Fakat Associated Press ajansı, gemiyi limanda bekleyen diğer kişilerin durumdan önceden haberdar olmadığını bildirdi.

Amerikan ordusundan bir sözcü, ''Bu gibi konularda kayıt tutmamakla beraber, donanma tarihinde ilk kez liman öpüşmesinin eşcinsel bir çift arasında gerçekleştiğine inandıklarını'' açıkladı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler