HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Asansöre bile sığabilecek kadar küçük

Arabanızı iş yerinizin otoparkına bıraktığınız yeri hatırlayamıyor musunuz? O zaman yanınızda götürün. Zira bu otomobil bir plazanın asansörüne sığabilecek kadar küçük.

Asansöre bile sığabilecek kadar küçük
Zagato’nun tasarladığı dünyanın en küçük elektrikli otomobili olan Volpe, bir metre genişliğinde, 1.5 metre yüksekliğinde, ağırlığı ise sadece 350 kilogram. Volpe’yi bu özellikleri sayesinde asansöre bindirip üst kata çıkarmak ve masanın yanına park etmek bile mümkün.Ancak Volpe’yle uzun mesafe yolculuk yapmak mümkün değil. Çünkü saatte en fazla 48 kilometreye ulaşabiliyor. Dahası bagaj koyacak yeri de yok.
[ ****](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/asansore-bile-sigabilecek-kadar-kucuk/9970/258357/)
Volpe, Bugatti ve Lotus markalarının eski sahibi olan İtalyan Romano Artioli’nin imzasını taşıyor. Park etmiş iki aracın arasına rahatlıkla da sığabilen Volpe, büyük şehirlerdeki trafik sorunlarına da çözüm olabilecek.
Volpe Başkan Yardımcısı Isabella Artioli, “Volpe şehir içinde trafikte zaman kaybetmeden, park yeri aramadan rahat rahat dolaşmak isteyen herkes için” diye konuştu. Volpe’nin önümüzdeki yıl başlarında Avrupa’da piyasaya sürüleceği ve yaklaşık fiyatının 7000 euro olacağı belirtildi.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler