HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aylık kazançta ilk 3'e giremedi!

16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen davasının ilk duruşmasında, kimlik tespiti yapılırken usul gereği sanıklara teker teker aylık kazançları da soruldu.

Aylık kazançta ilk 3'e giremedi!
"Futbolda şike" iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 23'ü tutuklu 93 sanık açılan davanın ilk duruşması görülmeye başladı.
[** **](http://haber.mynet.com/turk-futbolunda-tarihi-gun-615806-guncel/)
[** **](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/tarihi-dava-basladi-silivri-saracogluna-dondu/9606/243832/) [ ****](http://spor.mynet.com/haber/aziz-yildirimdan-beklenen-aciklama/46183) [ ****](http://haber.mynet.com/kim-kac-yilla-yargilaniyor-615834-guncel/) [ ****](https://www.mynet.com/taraftarlar-basin-mensuplarina-saldirdi-110100615861)
16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen davasının ilk duruşmasında, kimlik tespiti yapılırken usul gereği sanıklara teker teker aylık kazançları da soruldu. Aylık kazanç sıralamasında ilk sırayı teknik direktörlük yaptığını söyleyen Bülent Uygun aldı. Uygun, aylık kazancının 300 bin TL olduğunu ifade ederken "Ancak şimdi hiç kazanmıyorum" dedi.
Fenerbahçe Kulubü Başkanı Aziz Yıldırım ise aylık kazanç sıralamasında ilk 3 sıraya giremedi. İnşaat işiyle uğraşıp Fenerbahçe Kulubü Başkanı olduğunu belirten Yıldırım, aylık kazancının 30 bin TL olduğunu belirtti.
Şike davası sanıkları arasında en az kazanan ise aylık 500 TL ile Selim Kımıl. Selim Kımıl, Olgun Peker'in liderliğindeki suç örgütüne üyelikten yargılanıyor.
**İŞTE ŞİKE DAVASI SANIKLARININ AYLIK KAZANÇ SIRALAMASI:**
**-Bülent Uygun:** 300 bin TL (Teknik Direktör)
**-İlhan Yüksel Ekşioğlu:** 50 bin TL (FB yöneticisi- turizmci)
**-Tayfur Havutçu:** 50 bin TL (BJK Sportif Direktörü)
**-Alaattin Yıldırım:** 40 bin TL (İnşaatçı - FB yöneticisi)
**-Aziz Yıldırım :** 30 bin TL (FB başkanı -inşaatçı)
**-Mithat Halis:** 15 bin Avro (Menajer)
**-Mecnun Otyakmaz:** 20 bin TL (Sivasspor Başkanı -restoran işletmecisi)
**-Tamer Yelkovan:** 20 bin TL (FB mali işler şube müdürü)
**-Ümit Karan :** 20 bin TL (Eski futbolcu)
**-Serkan Acar:** 20 bin TL (FB yöneticisi)
**-Korcan Çelikay:** 15 bin TL (Futbolcu)
**-Ali Kıratlı :** 10 bin TL
**-Olgun Peker :** 5 bin TL (Futbolcu menajerliği-inşaatçı)
**-Haldun Şenma :** n 5 bin 600 (TFF Profesyonel İşler Sorumlusu)
**-Samet Güzel:** 5 bin (Yeminli tercüman)
**-Volkan Bahçekapılı:** 5 bin (Emre'nin kuzeni - halkla ilişkiler uzmanı)
**-Abdullah Eker :** 560 TL
**-Selim Kımıl :** 500 TL (işçi)
**17 Şubat’ta Çağlayan’a gönderilecek**
Sesli ve görüntülü olarak yapılacak duruşmada sanıkların kimlik tespitinin ardından TRT’de görevli üç spiker özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk’in hazırladığı 401 sayfalık iddianameyi okuyacak. Bugün başlayacak olan duruşma 15 Şubat Çarşamba, 16 Şubat Perşembe ve 17 Şubat Cuma günü Silivri’deki duruşma salonunda görülecek. İddianamenin okunmasının 17 Şubat Cuma günü tamamlanmasının ardından yargılamaya Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda devam edilecek. Süreç böylece başlamış olacak.
**İşte Tutuklu 23 kişi**
Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu, Cemil Turan, Tamer Yelkovan, Mehmet Yenice, Mecnun Otyakmaz, Ahmet Çelebi, Bülent Uygun, Ömer Ülkü, Olgun Peker, Coşkun Çalık, Abdullah Karakuz, Hakan Karaahmet, Abdullah Eker, Selim Kımıl, Haldun Şenman, Yusuf Turanlı, Emre Talat Koçak, Sami Dinç, Ali Kıratlı, Abdullah Başak, İbrahim Bülent İşcen.
**FENERBAHÇELİ TARAFTARLARDAN SİLİVRİ ÇIKARMASI** Silivri'de görülecek olan "futbolda şike" davasının ilk duruşması için yaklaşık bin 200 kişilik Fenerbahçeli taraftar grubu, Kadıköy'den Silivri'ye gitti. doğru yola çıktı. Sabahın erken saatlerinde Kadıköy'de toplanmaya başlayan taraftarlar, saat 06.00 sıralarında 20 otobüs ve 30 araçlık konvoyla yargılanan Aziz Yıldırım ve diğer yöneticilere destek vermek için Silivri'ye hareket etti. Taraftarlar, haksız yere suçlanan yöneticilerini sonuna kadar destekleyeceklerini belirttiler. Sakarya'dan da destek için taraftarlar Kadıköy'e geldi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler