HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bayan öğretim üyesi fazla iddiası

ADANA (İHA) - Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nejat Erk, Türkiye'de bayan öğretim üyesi sayısının, AB'ye üye 25 ülkedeki bayan öğretim üyesi sayısından çok fazla olduğunu söyledi.

Erk, AB yolundaki Türkiye'nin eksikliklerini giderme yolundaki çabalarını sürdürmesi gerektiğini, ancak ileri düzeyde olduğu konuları ise gururla söylemesi gerektiğini ifade etti.

Erk, Türkiye'nin öğretim üyesi konusunda iyi bir performans sergilediğini vurgulayarak, "Türkiye, AB'de bir konuda olağanüstü bir performansa sahip. Türkiye'de bayan

öğretim üyesi sayısı erkeklere oranla fazla. Hatta Türkiye'deki bayan öğretim görevlileri AB'ye üye 25 ülkeki bayan öğretim üyesi sayının bile çok üstünde. Biz bununla gurur duyoruz. İleri olduğumuz konuları gururla söylemek zorundayız ancak eksik olduğumuz konuları da giderip daha üst sevileyere çıkmalıyız" diye konuştu.
Erk, artık üniversitelerin iş garantili bir kurum olarak algılanmaması gerektiğinin de altını çizenek şunları kaydetti:
"Artık dünyada üniversitelerin işlevleri değişti. Mesela önceleri bize Maliye Bakanlığı 'müfettiş yetiştir' derdi, biz de yetiştirirdik. Artık üniversitelerin kamuya veya özel şirketlere eleman yetiştirmemesi lazım. Ünversite bilgi veren kurumlardır. Yani öğrencileri bir iş yerinde çalışacak yeterliliğe ulaştıracak kurumlardır. İşi kendisi bulacak. Mesela 25 kişilik bir sınıfta 5 kişinin iş kurması bence büyük başarı. Çünkü o 5 kişi diğer arkadaşlarına da iş imkanı sağlayacaktır".

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler