HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mehmet Ali Birand'ın oğlundan açıklama

Ünlü gazeteci Mehmet Ali Birand'ın hayatını kaybettiği haberi için oğlu açıklama yaptı.

Mehmet Ali Birand'ın oğlundan açıklama

Kanal D Haber Grup Başkanı Mehmet Ali Birand'dan (72) kötü haber geldi. Birand'ın beyin ölümünün gerçekleştiği duyuruldu. Ancak Birand'ın oğlu Umur Birand babasının öldüğü haberlerini yalanladı.

Bülent Arınç: Birand, yoğun bakımda

Hastaneye ziyarete giden ve çıkışta açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ta, Gazeteci Mehmet Ali Birand’ın yoğun bakımda tedavisinin sürdüğünü söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, gazeteci Mehmet Ali Birand'ın sağlık durumuyla ilgili "Doktorlarımızın verdiği bilgiyle birkaç gün içerisinde tedavisi devam ederken, durumunda bir ağırlaşma söz konusu. Yoğun bakımda şu anda tedavi altında. Bu sabahtan itibaren dışarıya bir şekilde yayılan haberler doğru değil. Kendisi hamdolsun ki hayatta, tedavisi devam ediyor. Herhangi bir şekilde, onu ifade etmek bile istemiyorum, hayatıyla ilgili spekülasyonların hiç birisi doğru değil" dedi.

[

](https://www.mynet.com/mehmet-ali-birandin-son-yazisi-110100673499)

[

](https://www.mynet.com/mehmet-ali-birand-haberi-yasa-bogdu-110100673500)

[

****](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/fotograflarla-mehmet-ali-birand/11278/1244342)

Birand, dün safra kesesindeki stent değişimi için Amerikan Hastanesi’nde ameliyat olmuştu. Birand'ın operasyon sırasında kalbinin durduğu ve doktorların çabasıyla yeniden çalıştırıldığı ortaya çıkmıştı.

Kanal D Haber Grup Başkanı Mehmet Ali Birand'ın beyin ölümü gerçekleştiğine dair haberlerden sonra Mehmet Ali Birand'ın oğlu Umur Birand açıklama yaptı.

Umur Birand Twitter'dan bu mesajı yazdı: "Ben Umur Birand, babam halen yoğun bakımda. İyileşmesi için dua ediyoruz. Gösterdiğiniz sıcak ilgi için çok teşekkurler"

Kanal D Haber Müdürü Salih Selçuk da yaptığı açıklamada "Mehmet Ali Birand yaşıyor, yoğun bakımda" dedi.

Birand'ın sağlık durumuyla ilgili hastaneden açıklama

Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi'nden açıklama yapıldı. Açıklamada "Mehmet Ali Birand hastanemizde yatmakta olup, yoğun bakımda tedavisine devam edilmektedir" denildi.

DURUMU KRİTİK

Kanal D Haber Koordinatörü Süleyman Sarılar, Kanal D Haber Grubu Başkanı Mehmet Ali Birand'ın sağlık durumuyla ilgili, "Şu anda beyin ölümü söz konusu değil, tedavisi devam ediyor ama durumu kritik" dedi.

Sarılar, Amerikan Hastanesi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Birand'ın hastaneye hastaneye rutin, her zaman olabilen bir stent değişimi için geldiğini ifade ederek, daha önce safra kesesindeki akışkanlığı sağlamak için bir stent takıldığını, bunun kolay bir ameliyat olduğunu kaydetti.

Birand'ın dün de aynı operasyon için hastaneye yattığını bildiren Sarılar, şu bilgileri verdi:

"Yine stent, çok kolay bir ameliyatla kısa sürede değiştirildi. Fakat o anda kalbinde bir komplikasyon meydana geldi. Dolayısıyla ameliyathaneden hemen yoğun bakıma alındı. Şu anda yoğun bakımda devam ediyor tedavisi. Başhekim Ömür Bey'in söylediği ile ifade ediyorum, şu anda beyin ölümü söz konusu bile değil, tedavisi devam ediyor ama durumu kritik. Ailesi yanında, yoğun bakımda. Ben de girdim çıktım. Makinelere bağlı olarak yoğun bakımda tutuluyor. Aile, herkesin duasına ihtiyacı olduğunu söyledi. Gerçekten herkesin duasına ihtiyacımız var. O bizim meslek büyüğümüz. İnşallah aramıza dönecek, inşallah iyi haberini alacağız."

Gazetecilerin, "Enfeksiyon mu var-" sorusu üzerine, Sarılar şunları söyledi:

"Enfeksiyonu karıştırmayın. Çünkü bu stentten dolayı zaman zaman enfeksiyon oluyordu. Zamanı gelince enfeksiyondan dolayı değiştiriyorlardı. Enfeksiyon orada tespit edilmişti. Zaten onu kurutmadan stenti takmıyorlar. Yani stentle ilgili bir ameliyat için gelmişti. Çok basit 20-25 dakika süren bir ameliyattı. Ve o ameliyatlardan, o stent değişimlerinden sonra gelip bülten sundu daha önce."

Süleyman Sarılar, bir soru üzerine de doktorların, Birand'ın rahatsızlığının stentle ilgisi olmadığını belirttiklerini anlatarak, "Teknik açıklamayı doktorlar yapacak. Bize 'Stent değişimiyle kalbinde meydana gelen komplikasyonun doğrudan bir bağlantısı yok' dediler" ifadelerini kullandı.

Bilgi kirliliğine ilişkin sorular üzerine de Sarılar, bilgi kirliliğinin nereden kaynaklandığını bilmediğini ifade etti.

Sarılar, "Sabah biz de haberleri internet sitelerinden okuduk. Ne hastanenin ne de her dakika bilgi aldığımız Kanal D'nin böyle bir açıklaması var" dedi.

Cihan Haber Ajansı da bu haberi geçti:

Safra kesesindeki sorunlar nedeniyle dün yoğun bakıma alınan Gazeteci Mehmet Ali Birand'ın beyin ölümünün gerçekleştiği öğrenildi.

Safra yollarındaki sorun sebebiyle Özel Amerikan Hastanesi'nde yoğun bakıma alınan Mehmet Ali Birand’ın beyin ölümünün gerçekleştiği belirtildi. Hastane yetkilileri dün yaptığı açıklamada Birand’ın safra yollarındaki darlığa yönelik bir girişim geçirdiğini ve gözlenen kardiyak sorunlar nedeniyle yoğun bakımda izlendiğini açıklamıştı.

İŞTE BİRAND'IN SON YAYINI - VİDEO

BASIN KONSEYİ: BAŞIMIZ SAĞOLSUN

Basın Konseyi, Gazeteci Mehmet Ali Birand'ın hayatını kaybettiğini internet sitesinden duyurdu.

Duyuruyu yazılı açıklama olarak medya kuruluşlarına geçen Basın Konseyi, "Üyelerimizden Kanal D Haber Grup Başkanı Mehmet Ali Birand’ın vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Türk Basını büyük bir habercisini kaybetmiştir. Yakınlarına, çalışma arkadaşlarına ve tüm medya camiasına başsağlığı diliyoruz.

BU AKŞAM BDP'Lİ DEMİRTAŞ'I KONUK EDECEKTİ

Gazeteci Ruşen Çakır, Twitter hesabındna yaptığı açıklamada ''Birand'ın sağlığı elverseydi bu akşam yayınlanacak olan 32. Gün programında BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı konuk edecekti'' diye yazdı.

**BİRAND KİMDİR?**

1941 İstanbul doğumlu, gazeteci, yazar, yapımcı ve sunucu. Köşe yazarlığı da yapan Mehmet Ali Birand, medyanın bir çok kolunda çalışmış, dil sürçmeleriyle tanınan, AB parlementosundaki bir çok bürokratın bildiği ya da adına aşina olduğu Türk gazeteci. Özellikle zor ve tehlikeli şartlarda yaptığı röpörtajlarıyla dünyadaki sayılı gazeteciler arasındadır.

Mürvet ve İzzet Birand'ın çocukları olan Mehmet Ali Birand, 9 Aralık 1941'de İstanbul'da dünyaya geldi. Orta öğrenimini Galatasaray Lisesi'nde tamamladı.

Gazetecilik mesleğine 1964 senesinde Milliyet Gazetesi'nde başladı. 1972'de Milliyet Gazetesi avrupa editörü oldu ve Brüksel bürosunu kurdu. Sonraları, 1984 yılında Milliyet Moskova bürosunun kuruluşunu da Birand üstlendi. Sabah Gazetesinde köşe yazarlığı da yapan Birand, 1985'de TRT de başlayan ve sonraları Show TV'de devam eden kariyerinin altın basamağı, 32. Gün programını sundu.

Bağımsızlık ve liberal bakış açısıyla tanınan 32.Gün programında, bir çok Türk politikacısının yanı sıra, dünya liderlerinden François Mitterrand, Jacques Chirac, Saddam Hüseyin, Mihail Gorbaçov, Boris Yeltsin, Vladimir Putin, Yaser Arafat, Peter Kohl, Gerhard Schröder ve Teacher Mehmet, gibi önemli isimleri konuk etti.

1992-1995 seneleri arası Show TV ana haber bülteni sunuculuğu görevini üstlendi. Türkiyenin içinde bulunduğu durumları anlatan ve türk siyasetini içeren bir çok kitap yayınladı. Türk Ordusu'nun yapısı, 12 Eylül askeri darbesi, 1974 Kıbrıs Çıkartması ve Türk-Yunan ilişkisini anlatan kitapları İngilizce, Almanca ve Yunanca'ya çevrildi.

Günümüzde CNN Türk yöneticilerinden biri olan gazeteci, haber programı olan Manşet ve 32.Gün'ü CNN Türk'de devam ettirmekte olup, Kanal D ana haber bültenini sunmaktadır. Evli ve bir çocuk babası olan Birand, iyi derecede Fransızca ve İngilizce bilmektedir. TV programcısı ve yazar olarak ulusal ve uluslararası bir çok ödülün sahibi olan Birand, Fransız &autoplay=1" width="550" scrolling="No" height="360" frameborder="0" marginwidth="0" marginheight="0" Chevalier de L’Ordre National de Merite" ünvanına sahiptir.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler