HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Evsizler için sokakta sabahladılar

İstanbul'daki bir grup sivil toplum aktivisti, sokakta yaşayan evsizlerin barınma sorununa dikkat çekmek için Taksim Meydanı'nda oturma eylemi gerçekleştirdi.

İSTANBUL (İHA) - İstanbul'daki bir grup sivil toplum aktivisti, sokakta yaşayan evsizlerin barınma sorununa dikkat çekmek için Taksim Meydanı'nda oturma eylemi gerçekleştirdi. Söz konusu eyleme, bazı siyasi parti temsilcisi de destek verdi.

Ona yakın çeşitli sivil toplum örgütünün desteklediği eyleme yaklaşık 50 kişi katıldı. Dün akşam saat 22.00 sıralarında Taksim Meydanı'nda toplanan eylemciler, kış mevsiminin yaklaşması nedeniyle, yaşamını sokakta sürdüren evsizlerin sorununa dikkat çekmek için gece boyunca oturma eylemi gerçekleştirdi. Aralarında değişik siyasi parti temsilcilerinin de bulunduğu grup, yanlarında getirdikleri çeşitli pankart ve dövizleri açarak, "Birimiz üşüyorsa herkes üşür" sloganıyla gerçekleştirdikleri eylemde,

seslerini hükümete duyurmaya çalıştı. Yanlarında getirdikleri, "Devlet evsizlere sahip çık", "Hava -5 insanlık ölüyor", "Evsizler villalara", Birimiz üşürse, üşürüz hepimiz de", "Aç olan komşundan kaçamazsın" ve "One Minute biz de sizinle üşüyoruz" yazılı dövizleri açan grup, eylem öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

On ayrı sivil toplum örgütünce ortak yapılan basın açıklamasında, kentte 7 bin ile 10 bin arasında, yurt genelinde ise 70 bin insanın evsiz olduğu hatırlatıldı. Sokakta yaşayan vatandaşlar için 81 kentte de ev, yemek ve nitelikli barınma imkanı verilmesi gerektiğine vurgu yapılan açıklamada, devletin halkına sahip çıkması gerektiği ifade edildi.

Eyleme destek verenler arasında Halkın Sesi Partisi (HSP) Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu da yer aldı. Eylemin amacının, evsizlerin varlığının hatırlatılması olduğunu vurgulayan Bekaroğlu, "Amacımız, bu insanlara karşı bir eşdurum, empati yapmak. Onların varlığını hatırlatmak. Eğer biz bu şehirde yaşıyor ve bir insan donarak ölüyorsa, aslında insanlığımız donarak ölüyor; hepimiz ölüyoruz ve farkında değiliz. Hükümet bunca evsize de sahip çıkmak zorunda." dedi.

Aralarında kadınların da yer aldığı grup, evsizlerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla Taksim Meydanı'nda başlattıkları oturma eylemini, sabaha kadar sürdürecek.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler