HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Galatasaray'ın rakibi Real Madrid

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Real Madrid ile eşleşti. İspanyol devi Avrupa kupaları tarihinin en başarılı ekibi.

İsviçre'nin Nyon kentinde kısa süre önce çekilen kurada Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi çeyrek finalindeki rakibi Real Madrid oldu.

Çeyrek final karşılaşmaları 2-3 ve 9-10 Nisan tarihlerinde oynanacak. Galatasaray ilk maçını deplasmanda, ikinci maçı kendi sahasında oynayacak.

Kuradaki diğer eşleşmelerse, Malaga - Borussia Dortmund Paris Saint Germain - Barcelona ve Bayern Münih- Juventus.

Şampiyonlar Ligi tarihinin en başarılı takımı Real Madrid, 9 kez kupayı evine götürdü.

Real Madrid

Çeyrek finale gelişi: Zor oldu. Dortmund, Manchester City ve Ajax'la grup mücadelesi yapan Madrid, zorlu bir mücadelenin ardından ikinci turda Manchester United'ı geçti. Madrid'in Manchester City'ye karşı oynadığı ilk Şampiyonlar Ligi maçı sezonun habercisi gibiydi. Ara ara mükemmel oynadılar ama hep tehlikenin kıyısındaydılar.

Ülkesindeki durumu: Lige kötü bir başlangıç yapan Real Madrid, kısa sürede La Liga şampiyonluğu umudunu kaybetti. Teknik Direktör Jose Maurinho, geçen Eylül'de 'takımını tanıyamadığını' söylemişti. Ama son iki Barcelona maçında daha tanınır hale geldiler.

Takım dizilişi: Mourinho'nun sevdiği 4-2-3-1 dizilişiyle oynayan takım, kontra atakları seviyor. Dizilişte iki klasik 4-2-3-1'e kıyasla iki istisna olabiliyor. Xabi Alonso, orta sahada biraz daha geride duruyor. Sami Khedira da zaman zaman orta sahanın ortasından ataklara destek veriyor.

İzlenmesi gereken oyuncu: Raphael Varene. 19 yaşındaki genç futbolcu savunmanın ortasında oynuyor. Jose Maurinho başta Varane'yi kiralamayı düşündü, ancak antreman ve hazırlık maçlarındaki performansı fikrini değiştirdi. Varane güçlü, hızlı ve baskı altındayken kendisini kontrol altında tutabilen bir futbolcu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler