HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İguana ve köpeğin dostluğu

MANİSA (İHA) - Manisa'da Veteriner hekim Kutlu Dayıoğlu'nun kliniğinde beslediği 1 kilo 110 gram ağırlığında ve 104 santimetre uzunluğundaki iguananın, klinikteki diğer hayvanlarla sıcak ilişkisi görenleri şaşırtıyor. İguana ile aynı klinikte beslenen "Nanok" isimli 'Pitbull' cinsi köpeğin yemeğini bile paylaşması, görenleri hayrete düşürüyor.

Bir yıl kadar önce bir petshop mağazasından satın aldığı iguanayı kliniğinde beslemeye başlayan ve adeta hayvanat bahçesine dönüştürdüğü kliniğini yeni hayvanlarla da zenginleştiren veteriner hekim Kutlu Dayıoğlu, Manisalı hayvanseverlerin ilgi odağı haline geldi.

Bir dönem neden oldukları ölüm ve yaralama olaylarıyla Türkiye gündeminden düşmeyen "katil köpek" lakaplı pitbull cinsi köpeklerin, diğer köpeklerden pek farklı olmadığını, aksine daha sakin ancak güçlü olduğunu belirten veteriner hekim Dayıoğlu, bunu daha önce kliniğinde beslediği "Nanok" isimli pitbull cinsi köpeğinin kedi yavrularına kendi sütünü vererek onları emzirmesiyle kamuoyuna gösterdiğini hatırlattı.

Bu kez de kliniğinde "T-REX" adını verdiği bir iguana beslemeye başlayan Dayıoğlu, pitbull cinsi köpeği ile iguana arasında örnek bir dostluğun yaşandığını belirtiyor. Birlikte oyun oynayan Nanok ile T-REX, kliniğe gelip giden hayvanserlerden de büyük ilgi görüyor.

"HAYVANLARDAN DEĞİL, SAHİPLERİNDEN KORKULUR" Hayvanseverlerin genelde kedi, köpek ya da kuş beslediği Türkiye'de bir iguana besleyerek dikkat çeken veteriner hekim Kutlu Dayıoğlu, çocukluğundan beri hayvanlara büyük ilgi duyduğunu ve hayvanları çok sevdiğini, bunun için de çocukken veteriner olmayı istediğini söyledi. Kutlu Dayıoğmlu, "Veteriner hekimler genelde kliniklerinde hayvan beslemezler, kimisi de hayvanları sevmez. Ama ben onları çok seviyor ve kliniğimde de sadece belli evcil hayvanları değil tropikal, evcil olmayan hayvanları da besliyorum" dedi.

Vatanı Güney Amerika olan T-REX isimli iguananın 1.5 yaşında olduğunu belirten Dayıoğlu, iguanaların 10 kilo gram ağırlığına kadar çıktıklarını ve uzunluklarının da 2 metreyi geçmediğini, genelde 12 yıl yaşayabildiklerini belirtti. T-REX'in vejetaryen olduğunu, meyve ve sebzelerle beslendiğini belirten Dayıoğlu, "İguana beslemek oldukça zahmetli ve zor. Güneş ışığı ve 35 derece gibi yüksek sıcaklıkta beslenirler. Birçok hayvansever bu bakım şartlarını yerine getiremediği için iguanaların ölümüne neden olmuştur" dedi.

Hayvanseverlere de çağrıda bulunan veteriner hekim Kutlu Dayıoğlu, "Hayvanlardan korkmayın. Özellikle Pitbull köpeklerinden korkmaya gerek yok. Hayvanlardan değil, sahiplerinden korkmak gerekir. İyi bakılmış ve evcilleştirilmiş hiç bir hayvan, insanlara saldırmaz. Hele insanların en iyi dostu olan köpekler, her zaman sahiplerinin isteğini yapar. Köpekler bazen sahipleri istiyor diye saldırganlaşabilirler. Ancak genel anlamda hayvanlardan korkmamak gerekir" şeklinde konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler