HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Jandarma Uzman Çavuş Murat Karataş şehit oldu

Zırhlı askeri aracın devrilmesi sonucu yaralanan asker, şehit oldu.

Van'ın Başkale ilçesi yakınlarında geçen hafta devriye görevinden dönerken içinde bulunduğu zırhlı askeri aracın devrilmesi sonucu ağır yaralanan Erzurumlu Jandarma Uzman Çavuş Murat Karataş (24), tedavi gördüğü Van Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'nde şehit oldu.

Başkale İlçe jandarma Komutanlığı'na ait akrep tipi zırhlı araç, yoldan çıkarak takla atmıştı. Kazada Uzman Çavuş Murat Karataş ile silah arkadaşı ağır yaralanmıştı. Kaza sonrasından ağır yaralanan Karataş askeri helikopter ile Van Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmişti. Yoğun bakımda tedavi görmekte olan Jandarma Uzman Çavuş Karataş, sabah saatlerinde şehit oldu.

Erzurum'un Tortum ilçesi Taşbaşı köyü nüfusuna kayıtlı olan evli uzman çavuşun cenazesi bugün karayoluyla Erzurum'a gönderildi. Akşam saatlerinde Erzurum'a ulaşacak olan şehit uzman çavuş Karataş'ın naaşı, Mareşal Fevzi Çakmak Asker Hastanesi morguna konulacak.

Şehit Uzman Çavuş için yarın Lalapaşa Camii'nde öğle namazı sonrasında askeri tören düzenlenecek. Şehit Uzman Çavuş'un cenazesi daha sonra Karskapı Askeri Şehitliği'nde toprağa verilecek.

(CHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler