HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Katillerle aynı karede!

İstanbul'da 3 Çeçen'in öldürülmesi olayında tetikçi olarak rol aldığı belirlenen Rus ajanı Ziyauddin Mahaev'in Çeçen lider Ramazan Kadirov ile fotoğrafları ortaya çıktı

Katillerle aynı karede!
İstanbul'da 3 Çeçen'in öldürülmesi olayında tetikçi olarak rol aldığı belirlenen Rus ajanı Ziyauddin Mahaev'in Rus yönetimine yakınlığı ile bilinen Çeçen lider Ramazan Kadirov ile fotoğrafları ortaya çıktı
İstanbul'da Zeytinburnu'nda Zarberk Amerov, Rüstem Alkavnov ve Müsayev Berkhat isimli 3 Çeçen'in öldürülmesi olayında tetikçilik yaptığı belirlenen Ziyauddin Mahaev'in bağlantılarını gözler önüne seren çok önemli fotoğraflar ortaya çıktı. Rus istihbaratına çalıştığı belirtilen Mahaev'in Rus yönetimine yakınlığı ile bilinen Çeçenistan Devlet Başkanı Ramazan Kadirov ile yan yana fotoğrafları ortaya çıktı.
**2009 YILINDA ÇEKİLDİ**
Sabah'ın ele geçirdiği fotoğrafta Ramazan Kadirov ile Mahaev aynı karede görülüyor. İkilinin yanında Kadirov'a yakınlığı ile bilinen Türk gazeteci Seyfullah Türksoy da bulunuyor. Fotoğrafın 2009 yılında Çeçenistan'da çekildiği belirlendi. SABAH Özel İstihbarat Bölümü'nün edindiği bilgilere göre tetikçi Mahaev, Türkiye'deki Çeçenleri en iyi tanıyan isimlerden biri. Türkiye'ye ilk kez 1994 yılında geldiği öğrenilen Mahaev, Çeçenistan'da özgürlük mücadelesi veren grup içinde bir süre kaldıktan sonra ajan olduğu iddiasıyla dışlandı. Türkiye'de üniversitede okuyan Mahaev'in suikastta tetikçilik yapmanın yanı sıra istihbarat da sağladığı iddia ediliyor. Sonradan Kadirov'la yakınlaştığı tespit edilen Mahaev'in Rus istihbaratına Türkiye'deki Çeçen komutanlar ile ilgili en iyi bilgi sağlayan ajan olduğu belirtiliyor.
**HER YERDE ARANIYOR**
Ziyauddin Mahaev'in Çeçen cinayetinin bir gün sonra, yani 17 Eylül'de Türkiye'den ayrıldığı ortaya çıkmıştı. Soruşturmayı yürüten emniyet güçleri Mahaev'i her yerde arıyor. Ziyauddin Mahaev'in diğer ajan Maria ile evli olduğuna yönelik basında ortaya atılan iddiaların ise gerçekleri yansıtmadığı belirtildi.
**ÜÇ ÇEÇEN'İN İNFAZI VE TETİKÇİ**
Fotoğrafta Türkiye'deki Çeçenleri çok yakından tanıyan tetikçi Ziyauddin Mahaev Rus yönetimine yakınlığı ile bilinen Devlet Başkanı Ramazan Kadirov'un yanında görülüyor. Fotoğrafın 2009 yılında Çeçenistan'da çekildiği belirlendi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler