HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Muhalefet statükoyu savunmaya çalışıyor'

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Türkiye'nin sosyal, ekonomik, kültürel anlamda en devrimci ve en değişimci kararlarını AK Parti’nin aldığını belirtti ve sözlerine şöyle devam etti;

“Muhalefet hala statükoyu savunmaya çalışıyor. Bizim sizlerle konuşmamızdan muhalefet partileri artık yoruldular. Bizimle beraber koşacak, yarışta kendisinden bir şekilde ilham alacağımız bir rakibimiz yok" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, partisinin Antalya İl Başkanlığını ziyaret etti. AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Menderes Türel ve Mevlüt Çavuşoğlu'nun da eşlik ettiği Bakan Çelik, burada çiçeklerle karşılandı. Türkiye'nin 10 yıl öncesini 'darbe tehlikeleriyle karşı karşıya, illegal oluşumların devlet yönetimini ele geçirmeye çalıştığı, siyasi iradenin kıskaca girdiği, ekonomik anlamda çökmüş' olarak aktaran Bakan Çelik, aynı dönemde, dış politikada da hiçbir şeye dokunmayan, içe kapanmış ve siyasal iddiasını kaybetmiş olduğunu söyledi. Sessiz bir devrimin gerçekleştiğini belirten Çelik, "Sessiz bir devrim gerçekleşti. Siz bir parti kurdunuz. Partinin öncü kadroları sadece bunun tabelasını astı. Bu memlekette yıllarca insanların dilleri yasaklanmış, kimlikleri baskılanmış, insanlarını nasıl yaşacağına başkaları karar vermiş. Bütün dünyada krizlerin nasıl çözüleceği konusunda ciddi bir kafa karışıklığı varken, bakın Genel Başkanımızın liderliğinde Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'nin yürürlüğe koyarak Türkiye'de geçmişte yaşanmış haksızlıkları gideriyoruz. Türkiye'nin 10 yıllara yayılmış, Türkiye'nin ekonomisine sosyal barışına zarar veren terör sorunu sona erdirmeye çalışıyoruz. Biz hala devrimci işlere el atarken, hala statükoyu değiştirmeye çalışırken, yeni bir statüko varsa onu da ortadan kaldırmaya çalışırken muhalefet partileri hala kendilerinin oluşturmaya çalıştıkları statükoları korumaya çalışıyorlar" diye konuştu.

Bakan Çelik, "Türkiye'nin sosyal, siyasal, ekonomik anlamda en devrimci, en değişimci kararlarını biz alıyoruz. Muhalefet hala statükoyu savunmaya çalışıyor" dedi.

Muhalefet partilerinin söylemlerinin aksine AK Parti iktidarı milletin gasp edilen meşru ve demokratik haklarını gidermek için adım attığını belirten Bakan Çelik, konuşmasına şöyle devam etti:

"Millet kendini tasfiye etmiş değildir, devlet kendini tasfiye etmiş değildir. Fakat zihinleri ve siyasi vizyonları 19 yüzyıl statükosunda kalmış olanlar, siyasi vizyonları bir türlü soğuk savaştan bu tarafa gelmemiş olanlar, bizim ne söylediğimiz ve nasıl vizyon ortaya koyduğumuzu bilmedikleri için kara propaganda yapıyorlar. Türkiye, bundan sonrasında kendi terör sorunundan kurtulmak noktasında mesafe alarak, Türkiye geçmişte yapılmış toplum kesimlerine dönük haksızlıkları gidererek, hayat tarzı konusunda barış ve huzur içinde güven içinde bir Türkiye inşa etme yolunda kuvvetle gidiyor. Bize, oy versin vermesin hiçbir vatandaşımız kendisini dışlanmış hissetmesin."

AK Parti'nin 'kendisiden emin olunması gereken' bir parti olduğunu kaydeden Bakan Çelik, Suriye sorunda da muhalefetin zihinleri karıştırmak adına kara propaganda yaptığını söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye'de hak ve hürriyet taleplerine dayanan bir düzen olması için Devlet Başkanı'yla birçok görüşme yaptığını, fakat sürecin sonunda Beşar Esad'ın 'kan dökmeye' başladığını belirten Çelik, "Zulme son vermesi gerektiğini belirterek tavır aldık. Suriye halkı Türkiye halkıyla kardeştir. İki halk arasında kardeşlikten başka bir duygu yoktur. Biz o halkı öldüren, taleplerine kulak tıkayan rejime tavır alıyoruz. Orada bir rejim de devlet de kalmamıştır. Artı bir katliam şebekesine dönüşmüştür. Mesele Türkiye ile Suriye arasında değildir. Mesele, adaletle zulüm arasında bir meseledir. Mesele hakkaniyetle haksızlık arasında bir meseledir" diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’e konuşmasının sonunda AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse tarafından yöresel Döşemealtı halısı hediye edildi.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler