HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Orduları Türkiye sınırına dayandı

Suriye özel temsilcisi Kofi Annan, Devlet Başkanı Beşar Esad’ı ikna etmeye çalışırken sınırda artan saldırılar Türkiye’ye gelen Suriyeli sayısında patlamaya neden oldu.

Orduları Türkiye sınırına dayandı

Humus’un Baba Amr semtindeki baskının ardından Esad orduları Türkiye sınırındaki İdlib’i kuşattı.

Şehirde saldırıların arttığı haberi gelirken Türkiye’den bir yetkili AFP haber ajansına yaptığı açıklamada, cumartesi gününden bu yana sınırdan geçenlerin sayısının 189’u bulduğunu söyledi.

Yetkili, daha önce Suriye’den Türkiye’ye kaçanların sayısının günde 40 ila 50 arasında değiştiğini fakat saldırıların yoğunlaşması ile bu sayının birkaç kat arttığını vurguladı. Hatay’ın sınıra yakın Güveççi Köyü sakinleri sabahın erken saatlerinde silah ve patlama sesleri ile uyandıklarını, patlamaların şiddetinden evlerinin sarsıldığını söyledi. Şu anda Hatay’daki mülteci sayısının 12 bin 519 olduğu belirtildi. Dün tüm bu gelişmeler yaşanırken Annan, Esad ile akan kanın durması için görüşüyordu. Annan görüşmenin ardından yaptığı açıklamada “Bazı nedenlerden ötürü iyimserim” dedi. Fakat temsilci Suriye’deki vahşeti sonlandırmanın “çetin bir süreç” olacağını söyledi. Dün gece Katar’a giden Annan’ın, bu akşam da Türkiye’ye gelmesi bekleniyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler