HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sabahat Tuncel: "Gelin bizi tutuklayın"

Sabahat Tuncel, İstanbul'da düzenlenen basın toplantısında PKK'ya yönelik yapılan operasyonlara böyle yanıt verdi.

Sabahat Tuncel: "Gelin bizi tutuklayın"

Devrimci Karargah davasında 13 Ağustos’ta tahliye edilen Sosyalist Demokrasi Partisi ( SDP ) Genel Başkanı Rıdvan Turan ve Toplumsal Özgürlük Platformu (TÖP) sözcüsü Oğuzhan Kayserilioğlu basın toplantısı düzenledi.

GELİN BİZİ TUTUKLAYIN

Turan ve Kayserilioğlu’na BDP İstanbul Milletvekilleri Sebahat Tuncel, Sırrı Süreyya Önder, Levent Tüzel, BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ve BDP eski milletvekili Akın Birdal da basın toplantısına katılarak destek verdi. Taxim Hill Otel’deki toplantıda konuşan BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, kendisinin de 8.5 ay cezevinde tutuklu kaldığını hatırlatarak, " Bunun hesabını kim verecek? Büyük bir hukuksuzluk bu" dedi.

Sırayı bozmaya her zaman aday olduklarını anlatan Tuncel, "Sıraya girmeden bundan sonrakilerin de sıraya girmemesi için yapacaklarımız var. Yapmamız gereken şeyler var. Bu birliği bozmaya çalışanlara karşı birlik ve mücadelemizi yükseltmemiz gerekiyor. Zamanımız yok bu arkadaşlarımız blok çalışmalarına daha güçlü katılmak zorundalar" diye konuştu. Tuncel, "Bugünlerde herkes bir liste oluşturmuş bin 400 kişiyi tutuklayacaklarmış. Sırayı bozuyoruz diyoruz ya, ben kendi adıma bu sırayı bozmak isterim bizi tutuklayacaklarsa, bizi tutuklayınca savaş bitecekse Kürt halkı diline kimliğine kavuşacaksa Kürtler’in hakları anayasal güvenceye kavuşacaksa biz buradayız, gelin bizi tutuklayın. Bir kez daha gelin bizim yanımızda yer alın gelin birlikte savaşalım diyorlar, biz barış cephesinde yer alıyoruz. Bunun bedeli neyse ödemeye varız " diye konuştu.

BDP’in TBMM’ye gitmediği için eleştirildiğini hatırlatan Tuncel, "Sanki meclis çalışıyor harıl harıl. BDP meclise gitmediği için savaş çıkmış. Yok böyle birşey. Meclise gitmeme meselesini ayrı bir noktaya koyuyorum. Buradan başka bir soru sormak lazım. 30 yıldır denenen yöntemleri yeniden deneyenler, sorumlu değil midir? Yani biz Diyarbakır zindanını yaşadık. Binlerce arkadaşımız zindanlarda. 20 milyon Kürt’ü tutuklarsanız bu sorun çözülecek mi ? Kürtler’i öldürünce bu sorun çözülecek mi ? Belediye başkanlarını zindanlara gönderip Kürtler’i tanıyacaksanız hiç sıra beklemeye gerek yok" dedi.

"YENİ BİR DÖNEME GİRİYORUZ BU ÇOK AÇIK"

Levent Tüzel ise konuşmasında Milli Güvenlik Kurulu toplantısına değindi. Tüzel, Milli Güvenlik Kurulu’nun en son toplantısında oturma düzeni üzerinden bir tartışma yürütüldüğünü belirterek, "Asker sivil bütün devlet organları savaşta bir görüş ve eylem birliği içinde olduklarını böyle bir niyet taşıdıklarını gösteriyordu. Bu saldırı politikası sadece özgürlük isteyen Kürtlere değil, bu ülkede insanca yaşamak isteyen devletin zulmüne karşı çıkan bütün muhalif güçlere yönelmiş ve yönelecek durumda. 1 Eylül Dünya Barış gününe doğru giderken konuştuğumuz devlet terörü, şiddet ve savaş bunun birinci dereceden sorumlusu iktidardır. Mücadelemizi sadece mecliste değil olmamız gereken her yerde sürecek. Yeni bir döneme giriyoruz bu açık" dedi.

BİRDAL’DAN OPERASYON YORUMU

Akın Birdal ise, "Bugün 11 ay önce yaşanan bir hukuksuzluğun giderilmesine yönelik bir adım atıldı. Başta SDP genel başkanı Rıdvan Turan ve diğer dostlarımızla olmanın sevincini yaşarken Devrimci Karargah adı altındaki operasyonla arkadaşlarımızın hala içeride olmasının burukluğunu yaşıyoruz " diye konuştu. Birdal, "Genelkurmay’dan telefonlara mesaj geldi. Kandil ikinci kez bombalanıyormuş. Orada ne oluyor biliyor muyuz ? Bugün askerler arasında bir kanat tasfiye olmuştur, öbür kanat muktedirdir. Generaller toplanmıştır ve bugün bombalamaktadırlar. Ajandamızı bir kenara koymamız gerekiyor " diye konuştu.

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de Kayserilioğlu ve Turan’ın tahliye olmasından duyduğu mutluluğu anlattı. BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, "Bu kadar çok düğün derneği hak ediyor bana sorarsanız bu durum. Son zamanlarda ortaklaşa giriştiğimiz ve başarıyla sonuçlandırdığımız birkaç işten biri " dedi.

Kürkçü konuşmasında tutuklanacak bin 400 kişi olduğu iddialarına da değindi. Kürkçü, "Bin 400 kişilik yeni bir sıradan bahsediliyor. İnsan bir çeşit kabustaymış ve uyanınca bir an önce iyi olurmuş gibi geliyor. Hani yasama yürütme birbirinden bağımsızdı. Şimdi bunlara uygun yargıçlar aranıyormuş. Hiçbirimiz güvende değiliz. Onun için yeni yığınaklar yapalım önümüzdeki günler daha sıkı bir dayanışmayı gerektiriyor" diye konuştu.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler