HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Samsun'da toplu mezar bulundu

Samsun'un Tekkeköy ilçesi Yazılar köyünde Rumlara ait olduğu sanılan toplu mezar bulundu. Toplu mezarlıktan çıkan insan iskeletlerinin kimse sahip çıkmadığı için ırmağa döküldüğü bildirildi.

İl Özel İdaresi'ne ait kepçe, Yazılar Köyü İlköğretim Okulu'na istinat duvarı yapmak için toprak alımı yaparken toplu mezarlığı ortaya çıkardı. 4 Rum kilisesinin kalıntılarının bulunduğu köyde, toplu mezarlığın da Rumlara ait olabileceği bildirildi. Bir mezardan 5-6 insan iskeletinin çıkmasına anlam veremeyen köylüler, yetkililere haber verdi. Tekkeköy ilçesinde tüm kuruluşların, mezarlık konusunda bilgilendirilmesine rağmen konuya ilgi göstermediklerini ileri süren köylüler, okulun bulunduğu yerde kilisenin olduğunu, mezarlığın kiliseye ait olabileceğini, ancak bir mezardan 5-6 insan iskeletinin çıkmasına anlam veremediklerini söyledi.

Kepçenin okula istinat duvarı yapmak için toprak alımı yaptığı esnada mezarlığın ortaya çıktığını dile getiren Köylü Selim Aydın, "Mezarlığın kime ait olduğunu bilmiyoruz ama burada Rumlara ait bir kilisenin olduğunu biliyoruz. Mezarlıktan çıkan iskeletlerin bazıları hafriyat ile birlikte ırmağa döküldü" dedi.

Köy azası Musa Aydın ise, "Burada mezar olduğunu kimse bilmiyordu ama kepçe kazdıkça mezarlar çıktı. Burası tarihi ya da toplu bir mezarlık olabilir. İskeletleri yol kenarına topladık yetkililer görsün diye, fakat kimse gelmedi" diye konuştu. Çocukluğunda iskeletlerinin çıktığı yerde kilisenin olduğunu belirten Şehriye Yılmaz da, "Babam burada bulunan kiliseyi yıktı, yerine okul yaptı. Burası mezarlıktı, ancak kimsenin sahip çıkmaması ve toprak kayması nedeniyle mezarlar kayboldu" şeklinde konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler