HABER

Milletvekillerine ilaç kısıtlaması

ANKARA (İHA) - Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ile Türk Eczacıları Birliği (TEB) Merkez Heyeti arasında imzalanan protokole göre, daha önce hiç bir kısıtlamaya tabi tutulmaz iken bundan böyle milletvekillerine 5 kalemden fazla ilaç yazılmayacak.

Maliye Bakanlığı'nca hazırlanan Bütçe Uygulama Talimatı'ndaki (BUT) kısıtlamalara milletvekilleri de riayet edecek.

TEB'den alınan bilgiye göre, TBMM ile TEB arasında, "Milletvekillerine, Yasama Organı Eski Üyelerine ve Dışarıdan Atandıkları Bakanlık Görevi Sona Erenlere Tedavi Yardımı Yapılmasına Dair Yönetmelik" hükümleri uyarınca 30 Temmuz 2004 tarihinde bir protokol imzalandı.

Sözkonusu protokole göre, milletvekili reçetelerine en çok beş kalem ilaç yazılacak ve her bir kalemin kutu, flakon gibi şekillerdeki miktarı 90 günlük tedavi dozunu geçmeyecek.

Bununla birlikte, Bütçe Uygulama Talimatı'nın, 'Ek-2 Hasta Katılım Payından Muaf İlaçlar Listesi'nde yer alan etken maddeleri içeren ilaçlar için ilacın 180 günlük dozu reçeteye yazılabilecek. Milletvekili ilaçlarının reçeteye yazım ve geri ödenme koşulları ile ilgili olarak Maliye Bakanlığı'nca her yıl yayımlanan Bütçe Uygulama Talimatı hükümleri geçerli olacak. Talimatın Ek-2/A Antibiyotik Reçeteleme Kuralları listesinde belirtilen antibiyotik reçetelenmesi ile ilgili kısıtlamalar kurum tarafından uygulanmayacaktır. İmzalanan protokole göre Sağlık Kurulu Raporu olmaksızın uzman doktorlarca reçeteye yazılabilen ilaçlar diğer hekimler tarafından da reçetelendirilecek.

Bu arada Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Sabih Tekin Çağlar, eczacı odalarına gönderdiği yazıda, TBMM ile imzalanan protokol esaslarına riayet edilmesini istedi. TEB yetkilileri ise daha önce milletvekillerine ilaç konusunda herhangi bir kısıtlamanın olmadığını imzalanan protokolle bunun gerçekleştiğini söylediler.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler