Yabancı gözlemciler, Tunus'ta Zeynel Abidin bin Ali'nin sene başında devrilmesi ardından düzenlenen ilk seçimin uluslararası standartlara uygun yapıldığını açıkladı.
Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı gözlemci heyeti, seçimlerin özgür ve adil olduğunu açıklarkem, insan hakları izleme örgütü Human Rights Watch, örnek bir seçime tanık olunduğunu bildirdi.
Yetkililer, katılımın yüzde 70'e ulaştığına, kimi bölgelerde yüzde 80'i aştığına dikkat çekiyor.
217 üyeden oluşacak Kurucu Meclis'in görevi geçici hükümeti kurmak ve bir yıl içinde yeni anayasayı oluşturmak olacak.
Bu, Tunus'ta yapılan ilk "özgür ve çoğulcu seçim" olarak değerlendiriliyor.
Dört milyon kayıtlı seçmenin bulunduğu ülkede yüzden fazla siyasi parti seçim yarışına katıldı.
Oyların yüzde 90'ından fazlası sayıldı ancak seçimin ilk sonuçları yarın alınmaya başlanacak.
Uzmanlar, seçimleri İslamcı Nahda Partisi'nin kazanmasının beklendiğini belirtirken, partinin meclis çoğunluğuna sahip olup olmayacağı belirgin değil.
Tunus'ta 23 Ekim seçimleri öncesindeki kampanya döneminde İslamcılar ve laik partiler arasında kamplaşma yaşandığı bildiriliyor.
Bu arada Tunus'taki isyanı başlatan olayda kendini ateşe veren Muhammed Buazizi'nin annesi, Reuters haber ajansına yaptğı açıklamada, seçimlerin onur ve özgürlük adına kazanılmış bir zafer olduğunu söyledi.
Başkent Tunus'tan bildiren BBC muhabiri Alan Little, seçimlerden beklentinin yalnızca Tunus'ta değil, bütün Arap dünyasında bir hayli yüksek olduğunu bildiriyor.