HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

14 yaşındaki kıza zincirleme tecavüz

Adana'da ilköğretim öğrencisi 14 yaşındaki B.D.'ye tecavüz ettikleri iddia edilen 15 sanık hakkında 30'ar yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

14 yaşındaki kıza zincirleme tecavüz
Merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Yeşilyurt Mahallesi'nde oturan ilköğretim öğrencisi B.D., Facebook'ta tanıştığı 18 yaşındaki E.S. ile geçen şubat ayında Doğal Park'ta buluştu. İddiaya göre E.S., B.D.'yi kuzeni 16 yaşındaki M.C.S.'nin Belediye Evleri Mahallesi'ndeki evine götürdü. Burada E.S. kuzeninin kollarını tuttuğu küçük kıza tecavüz etti. Sonra da M.C.S. aynı şekilde kıza tecavüz etti. Ardından da E.S., B.D.'yi, "Olanları hiç kimseye anlatmayacaksın, aramızda kalacak" diye tehdit etti.
**ZİNCİRLEME TECAVÜZ**
Korkusundan başına gelenleri kimseye anlatamayan B.D., 2 ay sonra da okuldan arkadaşının aracılığıyla tanıştığı 18 yaşındaki A.A. tarafından götürüldüğü bir arkadaşının evinde elleri arkadan bağlanarak tecavüze uğradı. Yaşadıklarını bu kız arkadaşına anlatan B.D., hamile kalmamak için de sağlık ocağından hap aldı. B.D., nisan ayında da yine Facebook üzerinden tanıştığı 16 yaşındaki V.G. ile kendi rızasıyla ilişkiye girdi. B.D., bir ay sonra da parkta tanıştığı 17 yaşındaki A.A. tarafından 5 arkadaşının bulunduğu eve götürülüp esrar içirildi. Sırasıyla 6 kişinin tecavüzüne uğrayan B.D. uyuşturucunun etkisiyle karşı koyamadı. Kendine geldiğinde evine giden B.D., başından geçenleri ailesine anlattı. Ailesi de "Rezil oluruz" düşüncesiyle polise gitmedi. Babasının kızıp, cep telefonunu kırmasına sinirlenen B.D., ekim ayında evden kaçtı ve 2 gün sonra babası tarafından bir parkta bulundu. B.D. babasıyla birlikte polise giderek 10 ay içerisinde başından geçenleri anlatıp, tecavüz edenler hakkında şikayetçi oldu.
B.D.'nin ifadesi doğrultusunda çalışma yapan polis 15 kişiyi yakaladı. Şüphelilerden E.S., V.G., A.A., M.C.S., 17 yaşındaki M.C.K., A.A. 17 yaşındaki Ç.İ. ile 16 yaşındaki İ.Ö. ifadelerinin ardından çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Diğer şüpheliler ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Tecavüz sanığı 15 kişi hakkında 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan 30 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Savcı, yaşı küçük sanıklara ceza verilirken yaşlarından dolayı da indirim yapılmasını istedi.
Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak. (DHA)
[** **](https://twitter.com/HaberMynet)


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler