HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Arınç Dink davasının hakimine kızdı

Başbakan yardımcısı Bülent Arınç Hrant Dink davası ile ilgili olarak 'Vicdanen tatmin olmadım sözü hakime yakışmaz' sözlerine tepki gösterdi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hrant Dink davasında 'Suikast örgütlü değildi' kararını veren mahkemenin başkanı Rüstem Eryılmaz'ın “Vicdanen ben de tatmın olmadım” sözlerinin bir hakime yakışmadığını söyledi.

Bu sözlere inanmanın güç olduğunu dile getiren Arınç, "Bir mahkeme başkanı tarafından kullanılacak söz değildir. Hakimler delil durumu ve vicdanlarına göre karar verirler. Ben vicdanen tatmin olmadığımı söylemiştim. Bu olayla ilgili dava açıldı, hükümetin görevi yargıyla, kollu güçleriyle işbirliği yaparak zanlıları yargıya çıkarmaktır" diye konuştu.

Davanın temyiz aşamasında devam edeceğini vurgulayan Başbakan Yardımcısı, kişisel duygu ve düşünceleri bir kenara bırakıp, son kararı beklemek gerektiğini kaydetti.

Sadece bir kişinin sorumlu görülmesinin ve 18-20 kişinin serbest kalmasının vicdanları yaraladığını tekrar eden Arınç, "Sanıklardan biri hakkında hüküm yok, hakime bu sorulmalıdır" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler