HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çift katlı mezarlık uygulaması!

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde mezarlıklarda defin sıkıntısı nedeniyle Belediye Meclisi kararıyla 'çift katlı mezar' uygulamasına geçildi.

Çift katlı mezarlık uygulaması!

İlçede 58 mezar, çift katlı defin için hazır hale getirilirken, uygulama toplam 3 bin 600 mezarı kapsayacak.

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, nüfus yoğunluğu açısından Tarsus'un 54 ilden daha büyük olduğunu belirtip, belediye sorumluluğundaki iki mezarlıkta günde 8-12 arasında cenazenin toprağa verildiğini, bu mezarlıklarda mezar yeri sıkıntısı nedeniyle 16 dönüm arsa alıp, çift katlı mezar uygulamasını burada uygulamak için geçen yıl mayıs ayında belediye meclisinde karar aldıklarını söyledi. Çift katlı mezarları daha çok çiftlere ve birinci derece akrabalara tahsis etmeyi planladıklarını bildiren Başkan Kocamaz, "Çift katlı mezar yerlerini, mezarlık talimnamesine uygun olarak yaptık. Dini makamlardan da bir sakıncasının olmadığını, isteğe bağlı olarak defin yapılabileceğine dair görüş aldık. Şu anda çift katlı 58 mezar, defin işlemleri için hazır hale getirildi. Uygulama ile toplamda 3 bin 600 defin yapabileceğiz" diye konuştu.

Çift katlı mezar uygulamasında önce 1'inci katlarda defin yapılacak, üstü toprakla kapanacak. Toprağın üzerine de betan plakalar yerleştirilecek. İkinci cenazede de aynı şekilde defnedilip, üzeri toprakla kapanacak. Tarsus Şehir Mezarlığı'nda toprak mezarda cenaze defni için 360 lira ücret ödeniyor. 2 metre uzunluğunda, 80 santimetre genişliğinde ve 2 metre 20 santim derinliğindeki çift katlı mezarlarda ise bu ücret KDV dahil 540 lira olacak.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler