HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cinayet zanlısına müebbet hapis talebi

Bursa'da yağma suçundan cezaevinden firar ettikten sonra üçüncü cinayetini işlediği iddia edilen şüpheli hakkında, müebbet ve 3 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

BURSA (İHA) - Olay geçen yıl ekim ayında Görükel Dumlupınar Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde meydana geldi. Manisa ve Tekirdağ’da iki ayrı cinayet işlediği iddia edilen U.Ç. cezasını yatıp çıktıktan sonra bu kez de yağma suçundan tutuklandı. Tekirdağ Yarı Açık Cezaevi'nden geçen yıl firar eden U.Ç., Bursa’daki arkadaşı A.A.’nın yanına geldi. Gece boyunca eğlenen iki arkadaş, sabah saatlerinde A.A.’nın arkadaşı olan büfe işletmecisi Ahmet Girgin ile karşılaştı. U.Ç. yeni tanıştığı Girgin’den gezmek için arabasını istediği iddia edildi. Otomobilin kiralık olduğun belirterek, vermek istemeyen maktül, tartıştığı cezaevi firarisi U.Ç. tarafından ruhsatsız tabancayla öldürüldü. Vücuduna isabet eden iki kurşunla ağır yaralanan Girgin, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olaydan sonra firar eden zanlı U.Ç. ise cinayet masası ekipleri tarafından saklandığı bağ evinde yakalandı.

Savcılığın olayla alakalı soruşturması sona erdi. Sevk edildiği adli makamlarca tutuklanan şüpheli U.Ç. hakkında “kasten adam öldürmek suçundan müebbet hapis talebiyle dava açıldı. Zanlı hakkında ayrıca, “6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet” 3 yıl hapsi istendi.

Zanlının önümüzdeki günlerde 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler