HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çocuğa işkenceye iki tutuklama

Adana'nın Ceyhan ilçesinde karakola sığınan ve vücudunda darp izleri tespit edilen 6 yaşındaki çocuğun annesi ve nikahsız yaşadığı erkek arkadaşı tutuklandı.

Çocuğa işkenceye iki tutuklama
Alınan bilgiye göre, önceki gün yaşanan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in de kente gelerek yakından ilgilendiği olay sonrası, küçük çocuk Sevgi Evleri Çocuk Yuvası'nda devlet korumasına alınırken, Ceyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Amirliği ekiplerinin zanlı veya zanlıların yakalanması için yürüttüğü çalışma sonuçlandı.
Polis ekipleri, çocuğun ailesini bulabilmek için çok sayıda güvenlik kamerası görüntüsünü inceledi, yaklaşık 750 kişinin ifadesine başvurdu. Sokak sokak gezerek vatandaşlara çocuğun fotoğrafını göstererek aileyi arayan çalışan ekipler, bu yöntemle anne Halime E'ye (42) ulaştı.
Çocuğun işkence gördüğüne dair bazı görgü tanıklarının ifadesi doğrultusunda annesi Halime E. (42) ile nikahsız yaşadığı erkek arkadaşı Ömer T. (31) Muradiye Mahallesi'ndeki evlerinde gözaltına alındı.
Zanlıların polise verdiği ifadelerinde, işkence iddialarını kabul etmedikleri, ancak çocuğu gece yarısı Gaziosmanpaşa Polis Merkezi yakınlarına bıraktıklarını anlattıkları öğrenildi. Çocuğun annesi ile erkek arkadaşının polise herhangi bir “kayıp” başvurusunda bulunmadıkları da kaydedildi.
Sorgulamalarının ardından “çocuğa karşı eziyet” suçundan nöbetçi mahkemeye çıkarılan zanlılar tutuklanarak cezaevine gönderildi.
AA


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler