HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dila küçük, acısı büyük!

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde, 3 yaşındaki Dila Alp'in yakalandığı "İktiyozis Vulgaris" hastalığı sebebiyle çektiği acı görenlerin yüreklerini burkuyor.

Dila küçük, acısı büyük!

Kadirli ilçesindeki Dila Alp, ölü hücreleri kalın ciltte biriktiren ve halk arasında "balık derisi hastalığı" olarak da bilinen "İktiyozis Vulgaris" adı verilen bir tür deri hastalığı ile birlikte doğdu.

Vücudunun tamamı buruşuk ve kızarmış bir şekilde doğan Dila'nın rahatsızlığı 3 yaşına geldiğinde geçeceği söyledi. Ancak, Dila'nın bu hastalığı iyileşmek yerine gün geçtikçe arttı. Küçük Dila şu anda tüm vücudunu saran hastalıkla boğuşuyor.Tek başına ne yemek yiyebiliyor ne ihtiyaçlarını giderebiliyor. Yaşıtlarıyla dahi oynayamayan küçük Dila'nın gün boyu tüm vücudu kaşınıyor, kanıyor. Kaşıntıdan ve ağrıdan dolayı sürekli ağlayan Dila için doktorlar bir çare bulamıyor.

Dila'nın annesi Seda Alp ise, "Kızımı bu şekilde acı çektiğini görmek içimi parçalıyor. Bize söylenene göre Dila bu hastalıkla doğmuş. Dila'nın tedavisi için doğumdan kısa bir süre sonra Osmaniye Devlet Hastanesine gittik. Orada bir çözüm bulamadılar. Daha sonra Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine gittik. Buradaki doktorlarda Dila'ya İktiyozis Vulgaris hastalığı teşhisi koydular. En son geçen yıl Dila'yı Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne götürdük. Ankara'da da aynı teşhis konuldu ve kızımın kaşıntılarını ve çektiği acıları hafifletici bir takım ilaçlar verildi ve belki bu hastalığın yurt dışında tedavisi vardır dediler.

Bizimde maddi durumumuz iyi olmadığı için yurt dışına tedavi için gitmemizin imkanı yok. Kızım geceler boyunca uyuyamıyor ağlıyor acı çekiyor kaşınıyor bize de vücudunu kaşımamız için yalvarıyor bağırıyor. Bazen dayanamıyorum sabahlara kadar kızımla bende ağlıyorum. Yetkililerden başbakanımızdan, sağlık bakanımızdan ve hayırseverlerden Allah rızası için kızım adına
yardım bekliyorum" dedi

İşsiz baba Mevlana Alp ise Dila'nın bu hastalığı karşısında çaresiz kaldıklarını belirterek, "Elimdeki imkanlar ölçüsünde kızımın acılarını biraz olsun hafifler mi diye Osmaniye, Kayseri ve Ankara'ya hastanelere götürdüm. Ancak bir sonuç alamadık. Kızım gözümün önünde acı çekiyor. Ben ise hiçbir şey yapamamanın acısını çekiyorum. Devlet büyüklerimizden yardım bekliyorum" diye konuştu.

İHA

[Dila küçük, acısı büyük!](https://www.mynet.com/videolu-haberler "Dila küçük, acısı büyük!") | [www.mynet.com/video](https://www.mynet.com/video "https://www.mynet.com/video")
Mynet Youtube

En Çok Aranan Haberler